Animatiefilmpje door Donker Media


Via-italia

Animatiefilmpje door Donker Media

Je kent ze wel, de irritante filmpjes op tv die je te zien krijgt tijdens de pauze van de film. Dit heet ook wel de reclame. Veel mensen vinden dit maar vervelend. Niemand vind het namelijk leuk om elke keer weer naar een of ander video te moeten kijken van een onderneming. Er zijn dan ook twee categorieën binnen de wereld van de reclame. Zo heb je de irritante filmpjes, en natuurlijk de leuke filmpjes. De irritante filmpjes kunnen vaak niet zo heel erg goed een bericht overbrengen aan de kijker. Je bent namelijk nu niet echt goed aan het opletten als er een of andere persoon op tv komt. De filmpjes die het veel beter doen bij de mensen zijn de animaties. Dit zijn de tekenfilmpjes die je iets proberen duidelijk te maken. Mensen die deze zien vinden het vaak wel amuserend om te zien, ze zijn er beter met hun focus bij en hierdoor blijft de boodschap beter hangen. Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Veel meer amuserend

Als je de focus ergens bijhoudt dan kan je brein beter de informatie tot je nemen. Het voordeel hiervan is dat de informatie vele malen beter blijft hangen. Het blijkt dan ook dat de bedrijven meer verkopen als ze hun boodschap beter aan de man over kunnen brengen. Een animatie is hier een ontzettend handige oplossing voor. Dit is gewoon een video, of eigenlijk meer een vorm van een tekenfilm. Hier wordt een bericht voor de kijker verteld. Dit kan echt van alles zijn, van het promoten van een product tot het sturen van een interne boodschap.

Hoe wordt het nu gemaakt?

De vraag die misschien bij je opkomt is waarschijnlijk, hoe wordt een animatie gemaakt? Dit is toch even iets lastiger te beantwoorden dan je denkt. De eerste stap in het animatieproces is het schrijven van het script. Dit is ook wel de tekst die je over wilt brengen aan de kijker. Je moet dus goed nadenken over wat je nu precies wilt vertellen. Aan de hand van het script moet er een storyboard gemaakt worden. Een storyboard is eigenlijk een heel erg kleine striptekening. Met deze tekening kun je een beeld voor jezelf vormen hoe alles er nu uit gaat zien in het eind. Na dit gedaan te hebben moeten de illustraties gemaakt worden en moet het geluid toegevoegd worden, dus ook de voice over.

Wie maakt het animatiefilmpje?

Je kunt het beste een animatie bedrijf inschakelen. Dit is een bedrijf wat gericht is in het maken van animaties. Dit is echt vele malen makkelijker dan dat je zelf aan de slag gaat. Een animatie bedrijf zoals bijvoorbeeld Donker Media kan een animatiefilmpje maken en heeft nu eenmaal veel meer kennis en middelen tot haar beschikking. Je moet het zien als een investering, een goed filmpje of animatie is namelijk echt niet te betalen. Er zijn op internet heel erg veel bedrijven te vinden die voor jou een animatie kunnen maken. Het is wel even handig om wat reviews van anderen op te zoeken. Je moet tenslotte wel zeker weten dat het een kwalitatief mooi filmpje zal worden.

Nog meer voordelen

Het feit dat de informatie beter blijft hangen is niet het enige voordelen van een animatie. Het kan je namelijk ook geld besparen. Vaak is een normaal reclame filmpje veel duurder dan een animatie. Vraag dus eens een offerte aan, dan kun je gelijk het verschil zien. Ook is het gewoon veel leuker voor jezelf. Het is namelijk altijd wel weer een verrassing van wat je te zien krijgt. Dus, een animatie heeft veel meer voordelen dan een normaal reclame filmpje. Het kan dan ook een perfecte toevoeging zijn voor je bedrijf.