Via-italia
Image default
Recreation / Food

Een leuk feest organiseren voor uw bedrijf?

Steeds meer bedrijven beginnen tegenwoordig met het weer opnieuw organiseren van een bedrijfsfeest. Het economische klimaat wordt beter en ook de HRM en PZ afdelingen hebben meer budget voor bedrijfsfeesten. Maar is een bedrijfsfeest nu echt zo belangrijk voor je bedrijf en hoe en waar organiseer je dit dan? Met welk budget moet je rekening houden en welke activiteiten zijn er dan te organiseren? In dit artikel willen we hier wat meer inhoud aan geven door ook mijn persoonlijke beleving in mee te geven als ondernemer van een marketingbureau.

Medewerkers meer een thuisgevoel geven

Het klinkt wellicht overdreven maar juist in een vaak toch vrij individualistische samenleving is een bedrijfsuitje een moment waarbij je de collega’s op een andere informele manier beter leert kennen. Er zijn veel bedrijven die 1x per maand op een vast moment een bedrijfsborrel organiseren en op deze manier ook in gesprek blijven met al het personeel op een informele wijze. Juist tijdens dit soort van bijeenkomsten leer je de collega’s beter kennen. Probeer als ondernemer hier ook tijd voor in te leveren, doe het niet na 17:00 uur maar van 16:00 – 17:00 uur want hierdoor zal de opkomst zeker hoger zijn. Verplicht een bedrijfsborrel natuurlijk niet want er zijn ook medewerkers die het als een verplichting zien.

Sportieve activiteiten

Een activiteit als sport combineren met een leuk bedrijfsuitje is naast meer teambuilding ook vaak een gezonde prikkel voor vele. Sport is ook een externe expressie waarbij je andere beter leert kennen. Zaalvoetbal, Tafeltennis, Wandelen, Hardlopen, Karten, Darten, Bridgen, Raften zijn allemaal activiteiten die je kunt doen met je personeel en vrij eenvoudig en goedkoop is te organiseren.

Dag activiteiten

Natuurlijk kun je ook met de collega’s een dagje weg gaan. Kies voor een mooie locatie en zorg voor een goed arrangement waarbij alles voor je is geregeld. Een bezichtiging aan bijvoorbeeld de dierentuin, museum etc. gecombineerd met een diner is natuurlijk een kostbaar maar wel erg leuke activiteit. Vaak is het ook voor de aanhang van het personeel toegankelijk wat vaak wel hierdoor wat afstandelijker is naar het personeel onderling. Bij Gasterij de Kommensaal zijn dit soort van activiteiten als tip goed in de achterhoek te realiseren.