Liebherr WKt 5551 koopt u bij Cavepromotor tegen de beste prijs


Via-italia

Liebherr WKT 5551 GrandCru? Ik had nog nooit van een wijnbewaarkast gehoord, u wel dan? Dus toen ik hierover in gesprek kwam met een man die werkelijk alles, maar dan ook alles over wijnbewaarkasten weet, was ik zeer positief verrast. Een lekker glas wijn kan toch wel de meeste mensen bekoren? Wat bepaald een goed en lekker glas wijn? Ten eerste dat het lekkere wijn is natuurlijk. Wat ik geleerd heb door de jaren heen en door met verschillende mensen te genieten en praten over wijn is dat wijn heel persoonlijk is. Alsook dat je maar na verloop van tijd leert genieten van een goed glas wijn. Mijn partner drinkt nooit alcohol maar is een absolute ‘cola-expert’. Als ik een glas cola drink van coca-cola of Aldi cola; dit smaakt voor mij hetzelfde. Als mijn partner een glas Syrah drinkt van 2005 of  een glas Rioja van 2010, dat smaakt voor hem hetzelfde. Hier bedoel ik mee te zeggen dat wijn drinken iets is dat je leert. Zoveel verschillende smaken en heel belangrijk natuurlijk welke wijn je op welk moment en bij welk eten drinkt. Het is altijd speciaal als je bij vrienden wordt uitgenodigd welke wijn er gaat geschonken worden. Het openen van de fles is al een sensatie op zich. Je ziet dan het gezelschap al genieten. Het gebeurd steeds in een bepaalde sfeer, als bij een riueel. Het is ook een ritueel voor mensen die van wijn houden. Elke slok is een cadeau, iets heel speciaals. Zo kan ik nog een ervaring vertellen van wijn drinken waar ik enorm van genoten heb. We waren met het gezin in Italië, met name Verona. Een mooie gezellige stad, waar we natuurlijk ook het beroemde terras van Romeo en Julia hebben bezocht. Het was er enorm warm toen we aan het rondwandelen waren, zochten we een beetje de koelte en de rust op in de smallere zijstraatjes. We wandelden op een gegeven moment langs een heel gezellig klein restaurantje, soort van wijnbar. We zijn daar om de warmte te ontlopen binnen gaan zitten, ook om de gezellige sfeer op te snuiven van een super gezellige Italiaanse wijnbar. De lasagne was heerlijk die we daar gegeten hebben. Voor mij nog lekkerder om wille van de hele speciale wijn die ik erbij heb gedronken. Namelijk : Montepulciano, naar mijn mening een van de lekkerste wijnen die ik tot nu in mijn leven gedronken heb. Perfecte temperatuur, geschonken in een mooi glas en natuurlijk de sfeer. Een ervaring om nooit te vergeten.  En hier wil ik even verder op in gaan. De manier waarop wijn geschonken wordt is alles bepalend. Wat jammer genoeg te vaak onderschat wordt is de juiste temperatuur waarop de wijn geschonken wordt. Zelfs in restaurants waar je toch wel de prijs betaald, maar de wijn geschonken krijgt op een veel te warme temperatuur. Onvoorstelbaar vind ik dit en schandalig. Een restaurant dat goede wijnen schenkt hoort zonder uitzondering een wijnbewaarkast te hebben. Je kan hier zowel witte als rode wijn in bewaren. De rode wijn kan je dan een paar uurtjes vooraf uit de kast halen om hem op de juiste temperatuur te krijgen. Maar ook een rode wijn op een te warme temperatuur drinken, is een absolute zonde. Dus op een gegeven moment vond ik dat de tijd rijp was om mezelf te verwennen met een investering waar ik voor de rest van mijn leven zal van kunnen genieten : de aankoop van een wijnbewaarkast. En hierover heeft de man met wie ik in gesprek was me alles verteld. Mijn interesse was absoluut gewekt en ik ben dan ook de week daarna naar de showroom van Liebherr gestapt om een wijnbewaarkast van dichtbij te bewonderen en een keuze te maken voor mezelf. Een wijn kan maar goed smaken als de temperatuur goed is. Mijn interesse ging uit naar het model Liebherr WKT 5551. Waarom Liebherr ? Liebherr staat voor degelijkheid en kwaliteit. Nu is dit model ook nog betaalbaar. Je voelt gewoon meteen als je de deur van deze wijnbewaarkast vastneemt en open en dicht doet dat je een ‘deur’ vasthebt. Ik was meteen verkocht. Er zit een mooi groot vertikaal handvat op gemaakt in aluminium. Zonder enige moeite opent en sluit de deur, alsof de deur zich afduwt van het frame van de kast. Je voelt dat het degelijk is. De mooie bordeaux kleurige isolatiedeur, wat ook terra wordt genoemd, past perfect in mijn interieur. Ik wil de kast namelijk in mijn woonkamer plaatsen en dan is het wel belangrijk dat de kleur aangepast wordt aan dit interieur. Mijn prachtige gordijnen in bordeauxkleur en de verschillende accenten aanwezig in mijn woonkamer passen perfect bij de kleur van deze wijnbewaarkast. Ik was meteen verliefd op deze wijnbewaarkast. Belangrijk nauurlijk ook het aantal flessen dat je kan bewaren ; schrik niet, ja 253 flessen! Het bewaren van 253 flessen wijn onder optimale omstandigheden! Doordat de wijnbewaarkast maar 70 com breed is en toch zulk een volume heeft binnenin, is het perfect mogelijk hem te integreren in een woonkamer. Daar droomt toch iedere man en vrouw van die ook maar enigszins een klein beetje van een lekker glas wijn houdt. En dan komt er natuurlijk nog het prijskaartje. Dit was toch wel een enorme meevaller voor mij. De perfecte kleur, een mooie degelijke kast, mogelijkheid tot bewaren van 253 flessen wijn, en dit alles voor de prijs van : 1,499,- Euro. Dit is een eerlijke prijs voor een mooie, degelijke wijnbewaarkast. Dus omdat ik een enorme wijnliefhebber ben en ook dure wijnen koop was de keuze snel gemaakt. De verkoper in de showroom heeft me uitgebreid advies en uitleg gegeven over deze kast. Toch ook heel erg belangrijk dat je op een vriendelijke en sympathieke manier wordt verder geholpen. Alvast een toost op de perfect gekoelde wijnen!

 

Voor meer informatie: www.cavepromotor.nl