Via-italia
Image default
Vakantie

Autovakantie Frankrijk – zo heb je de allerleukste vakantie ooit!

Of het nou in de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie of meivakantie is. Een van de meest populaire bestemmingen om op vakantie heen te gaan met de auto is Frankrijk. Dat is ook niet zo gek, want een land als deze heeft je enorm veel te bieden. Niet alleen omdat het land zo groot is. Vooral om de diversiteit die het biedt. Je kunt gerust 2-3 weken in een gebied blijven, zonder je te gaan vervelen. Hier komen onze 4 tips die jouw autovakantie door Frankrijk een stukje onvergetelijker zal maken!

#1: Stippel een flexibele route uit

Flexibel? Betekend dat je op bepaalde plekken de mogelijkheid hebt om je laptop voorbij te toveren en weer aan het werk te gaan? Stop. Nee. Met een flexibele route bedoelen we dat je een aantal plekken vast kunt pinnen om heen te gaan (door bijvoorbeeld een Airbnb of hotel te boeken), maar ruimte over laat om ook een aantal dagen naar (grotere of kleinere) voor jou nog onbekende plekken toe te gaan. Zo houd je de rit leuk en spannend en ontdek je plekken waar je normaal gesproken niet snel aan zult denken om heen te gaan. Wie weet vind jij dé nieuwe vakantieplek en inspireer jij andere om daar ook heen te gaan. Check voordat je gaat wel even je pechhulp voor in het buitenland. Mocht er iets vervelends gebeuren met je auto, dan ben jij er in ieder geval van verzekerd dat je hem daar niet hoeft achter te laten!

#2: Wissel af qua verblijfplek

Je hoeft natuurlijk niet de hele vakantie op dezelfde plek te blijven. De kans is groot dat je die plaats namelijk na een paar dagen wel hebt gezien. Je bent vrij om ook naar andere plekken te gaan. Het is bijvoorbeeld erg leuk om een roadtrip te maken door een deel van het land. Zo zie je wel verschillende plekken, maar race je niet van hot naar her om alles te ‘moeten’ zien. Je hebt tenslotte wel je vakantie nodig om bij te komen. Een autovakantie in Frankrijk is ook goed te doen voor elektrische auto’s. Denk hierbij wel aan een locatie waarbij het mogelijk is om je auto op te laden. Deze kun je gewoon Googelen.

#3: Wissel af qua slaapplek

Los van de verblijfplek kun je natuurlijk ook goed afwisselen van slaapplek. Zo is het wellicht erg leuk om de ene nacht in een vrij basic appartementje of huisje te slapen, en je tussendoor te verwennen met een overnachting in een luxehotel.

#4: Bon viveren kun je leren

Of je nu wel al enorm van goed eten en mooie wijnen (of iets anders) houdt, of dat je dit leert doen tijdens deze vakantie. Frankrijk is een land dat waar dan ook, noord, zuid, oost, west, heerlijke lokale producten heeft. Denk hierbij aan de heerlijke Franse kazen en de prachtige verse vissen. Alsof ze bijna vanuit de zee op je bord springen. Zo vers en smaakvol! Je kunt vrijwel overal in Frankrijk genieten van een heerlijke borrel met de meest lekkere kazen en olijven. Dit allemaal onder het genot van een prachtige wijn uit het wijnhuis in de buurt! Ben je echt een goede wijndrinker en interesseert dit jou (misschien alleen deze vakantie, maar goed het is wel weer een leuk uitje!)? Doe dan een wijntoer bij een van de prachtige chateaux in jouw (wijn)gebied. Deze zijn voornamelijk iets meer landinwaarts te vinden en minder dichtbij de kust. Bekende wijnplekken zijn onder andere de Champagnestreek (Noord-Frankrijk), Bordeaux (Noord-/midden-Frankrijk) en uiteraard de Provence (Zuid-Frankrijk).

Met deze 4 tips maak jij je vakantie net iets mooier dan het al was!