Via-italia
Image default
Vakantie

Een camper kopen voor jouw vakantie

 

Een grote verscheidenheid aan tweedehands campers wordt aangeboden door vele bedrijven. Aan de wensen van elke kampeerder, de behoeften van elke groep en elk budget kan worden voldaan met een van hun motorhomes. Al hun tweedehands campers worden grondig onderzocht en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Ze gaan verder dan wat andere tweedehands dealers zeggen over het belang van kwaliteit. Het feit dat de campers zijn onderzocht is daar het bewijs van. Mogelijk krijg je bij elke aankoop van een tweedehands camper zelfs minimaal 12 maanden garantie. Je kunt dus altijd naar hen teruggaan als er een probleem is nadat je de camper hebt gekocht. Ze hebben een enorme selectie gebruikte auto’s die je kunt kopen of huren. Hieronder volgen enkele typen campers die op de markt verkrijgbaar zijn en die je tijdens je vakantie als vervoermiddel kunt gebruiken.

Pop top campers

Wil je een camper huren, dan is een pop top camper de beste optie als je slechts ruimte hebt voor één auto op je oprit en iets wilt dat zowel als dagelijks vervoer als weekend camper kan worden gebruikt. Deze campers zijn vaak gebaseerd op personenvervoerders. Kleinere campers passen misschien op parkeerplaatsen met meerdere verdiepingen en hebben een auto-achtige rijervaring. Daarnaast zijn er verschillende diesel- en benzine varianten beschikbaar, die mogelijk met vierwielaandrijving worden geleverd. Je hebt veel reisstoelen met gordel die normaal gesproken worden opgesplitst in twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed en die soms kunnen worden verwijderd. De pop top, ook wel bekend als een hefdak, gaat elektrisch of handmatig omhoog wanneer je hem opklapt om meer slaapruimte te creëren. Als je jonge kinderen hebt, is dit perfect voor je omdat je in de bed(den) eronder kunt slapen terwijl de jongeren op het bovenbed slapen. De pop-up ruimte is tevens een handige opbergruimte voor al je apparatuur en biedt hoofdruimte.

Hoge campers

Vaste high-tops worden vaak in de fabriek geïnstalleerd. Als gevolg hiervan heb je een behoorlijk aantal lengtes en motoren om uit te kiezen als je op zoek bent naar een grotere camper. Het duidelijke voordeel van een hoogdak camper is de vaste opslagruimte die bovendien volledig geïsoleerd is. Je kunt beschikken over functionele badkamers en keukens omdat de ruimte groter is dan bij andere campers. Je zult waarschijnlijk ook een keuze hebben uit sofa’s en vaste bedden. Ze hebben meestal twee hutten, waardoor ze ideaal zijn voor stellen die wat meer ruimte willen. Mogelijk vind je ook twee of vier zitplaatsen in de camper. Een high-top camper past niet onder de hoogtebeperking barrières die op veel parkeerplaatsen te zien zijn. Houd daar dus rekening mee.

Campers met boven cabine

Het voor de hand liggende verkoopargument van een camper met cabine is de luton. Het is de vaste tweepersoonsbed ruimte die zich in het bovencabine gedeelte bevindt. De luton is een fantastische slaapplaats voor kinderen. Dit is de reden waarom deze campers populair zijn bij jonge gezinsleden. Volwassenen zullen er echter niet graag slapen omdat de hoofdruimte beperkt is en het gebruik van ladders verontrustend kan zijn. De luton kan echter nog steeds een goede toevoeging zijn, omdat de kinderen eronder geen ruimte hoeven in te nemen. De volwassenen kunnen gewoon ronddwalen omdat de kamer eronder ruim is.