Via-italia
Image default
Muziek

Maak plezier tijdens een djembé workshop

Muziek maken is een van de leukste dingen die er is. In de verschillende werelddelen wordt muziek gemaakt en overal op een eigen manier. Zo is er in Afrika veel muziek waar een djembé wordt gebruikt. In Nederland kun je ook leren dit instrument te bespelen tijdens een djembé workshop. Een djembé geeft de muziek een extra sfeer en een goede beat. Door middel van een djembé workshop weet jij binnen de kortste keren hoe jij een djembé moet bespelen. 

Djembé workshop

Eerst zal je de lessen individueel krijgen tijdens de djembé workshop. Daarna zal je samenkomen met een groep mensen die allemaal individueel een les hebben gevolgd. Een djembé is namelijk een instrument dat het mooiste klinkt, wanneer het in een groep wordt gespeeld. De verschillende klanken van de djembé sluiten perfect op elkaar aan en geven een mooi muzikaal stuk. De djembé workshop is voor iedereen weggelegd. Of je nou muzikaal bent of niet, veel ervaring hebt of niet, je bent van harte welkom bij de djembé workshop. 

Plezier maken

De workshop duurt een hele dag, waarin je veel technieken van de djembé zult leren. Na een dag kun je dan al snel de djembé bespelen. In groepjes werk je tijdens de djembé workshop aan verschillende klanken en kun je elkaar ook helpen de djembé beter onder controle te krijgen. De docent van de djembé workshop heeft veel ervaring en speelt al jaren op de djembé en soortgelijke percussie-instrumenten. Tijdens de djembé workshop is het belangrijk om veel plezier met elkaar te maken. Natuurlijk is de djembé workshop opgezet om muzikaal met elkaar bezig te zijn. Maar djembé is ook een instrument die erg veel plezier met zich meebrengt. Net als in de landen waar djembé wordt gespeeld, is het uitgangspunt van de djembé workshop om er met zijn alle een feestje van te maken.