Via-italia
Image default
Bedrijven

Uw persoonlijke partner in led-licht, Led Design holland

LED specialist Led Design Holland in Breda staat bekend als een van de betere ledlampenwinkels in ons land. De firma wordt door allerlei soorten bedrijven ingeschakeld voor advies. LDH koopt op verzoek bepaalde led-armaturen in en hangt die vervolgens op professionele wijze op. De huidige veiligheidsregels worden hierbij 100% nageleefd. Led Design Holland heeft veel ervaring met de installatie van industriële LED verlichting. We doelen op lampen voor fabriekshallen, magazijnen en werkplaatsen. Aan leds voor winkels en showrooms worden net iets andere eisen gesteld en dat geldt ook voor kantoor- en vergaderzaallampen. Ook met deze branches is Led Design Holland goed bekend.

Waarom ledverlichting, zijn spaarlampen niet goed genoeg? Een zeer terechte vraag en goed dat u ‘m stelt! Toen de meeste van ons nog gloeilampen gebruikten, kwam de spaarlamp op. Deze compacte fluorescentielamp – vaak wordt de afkorting CFL gebruikt – is eind jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld en kwam in de jaren ’80 op de markt. De spaarlamp van nu is een stuk goedkoper dan de eerste generatie en heeft een hogere efficiëntie. Eigenlijk is een spaarlamp een gedraaide of opgevouwen tl-buis met een gangbare fitting. Het grootste nadeel van de spaarlamp is dat hij op kwik werkt. De buis is gevuld met kwikdamp en daar gaat stroom doorheen. De stroomelektronen botsen tegen de kwikatomen en bij dit proces komt ultraviolette straling vrij. Een laagje poeder op de glaswand zet de straling om in licht. Kwik is giftig. Doordat we kwik zo lang in zoveel producten hebben verwerkt (thermometers, bloeddrukmeters, industriële klokken en lampen) zitten bodem, lucht en water vol kwikdeeltjes.

Een ledlamp is op dit moment echt de beste lamp. Het is een veilige, duurzame en milieuvriendelijke lamp. Een led is 85% zuiniger dan de gloeilamp. Ter vergelijking: bij de spaarlamp ligt dit percentage op 30%. Leds hebben de meeste branduren: gemiddeld genomen 50.000 uur. Een ledlamp schijnt als je ‘m aandoet direct op volle sterkte. De meeste exemplaren hebben een dim-functie en allerlei slimme toepassingsmogelijkheden. Bij dit laatste kunt u denken aan DALI lichtsturing, sensoren, lichtmanagementsystemen en biodynamisch licht.

https://www.leddesignholland.nl/