Via-italia
Image default
Vakantie

Waarin verschilt een toilet voor campers van een normale wc?

Poepen in het toilet van een camper of niet poepen. Dat is de vraag die zowel beginnende kampeerders als ervaren veteranen zich stellen. Maar in tegenstelling tot Hamlet, hoef je niet te piekeren over het antwoord, want het antwoord is JA!

U kunt poepen in een camper toilet ondanks wat je misschien hebt gehoord over nummer twee onvermijdelijk een aantal problemen veroorzaken.

Camperaars waarderen de luxe van het hebben van een echt toilet om zaken te regelen in plaats van het te moeten doen in de vrije natuur of een camping porta potty, dus waarom zou je jezelf beroven van dat voordeel? En als het erop aankomt, is luxe tijdens het kamperen de belangrijkste reden waarom u een camper hebt gekocht of overweegt te kopen.

 

Wat is het verschil tussen een normale wc en een camper toilet?

Je kan een camper toilet op dezelfde manier gebruiken als de troon in uw huis. Alleen functioneert een campertoilet anders dan een toilet thuis en vereist specifieke gewoonten om verstoppingen, geuren en het verkeerd lezen van sensoren, iets wat je nooit wilt te maken hebben met tijdens het kamperen te voorkomen.

Misschien huurt u alleen een camper om te zien of kopen de juiste keuze voor u is, maar of u nu de camper bezit of het gewoon uitprobeert, u hoeft niet bang te zijn om te poepen in een camper als u onze aanbevelingen in dit artikel volgt.

Maar je kunt je afvragen welke eenvoudige stappen ik nu kan nemen om deze problemen te voorkomen? In de volgende paragrafen zullen we de gewoonten, behandelingen en algemene regels uitleggen die u moet volgen om mogelijke problemen te voorkomen.

Wc’s voor thuis zijn meestal aangesloten op een stedelijk afvalwatersysteem of een ondergronds septisch systeem.

Een stedelijk afvalwatersysteem voert het doorgespoelde afval onmiddellijk af naar een zuiveringsinstallatie en een septisch systeem houdt het afval een paar maanden vast totdat het wordt weggepompt.

Deze systemen hebben ingewikkelde leidingen die ervoor zorgen dat het afval gemakkelijk naar de zuiveringsinstallatie of het septische systeem kan stromen. Septische systemen hebben een kolonie bacteriën die helpen afval zo klein te maken dat het bijna vloeibaar is; dit helpt ruimte te besparen en zorgt ervoor dat afval gemakkelijk kan worden weggepompt.

In een camper zijn er geen ingewikkelde leidingen of speciale systemen die helpen om het afval weg te pompen; het enige wat helpt om het afval door de enkele pijp in de tank te laten stromen is water en zwaartekracht. En zelfs als het bij de vuilwatertank komt, is het anders dan bij een septisch systeem thuis.

De vuilwatertank mag niet worden beschouwd als een septische tank, want dat is hij niet. Het is gewoon een opslagplaats voor afvalwater om kort te koelen tot u de kans krijgt om de tanks te lozen. Maar het korte verblijf van het afval in de vuilwatertanks is eigenlijk meer reden om te zorgen voor een effectieve afvalafbraak, zodat geuren en verstoppingen geen probleem worden wanneer u van uw camper geniet of probeert te lozen.