Via-italia
Image default
Aanbiedingen

Waarom heb ik een kitchenaid artisan nodig?

Waarom heb ik een kitchenaid artisan nodig?

Standmixers zien er goed uit, maar ze zijn ook essentieel om het spierwerk uit zelfs de moeilijkste recepten te halen. Iedereen die wel eens tien minuten brooddeeg heeft gekneed of cakemix met de hand heeft geklopt, weet dat dat veel werk met de armen is. De beste kitchenaid artisan doet het niet alleen veel sneller, maar vaak ook beter, dankzij de beschikbare snelheden en het assortiment hulpstukken die speciaal voor het bakken zijn gemaakt.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een kitchenaid artisan?

Capaciteit van de kom: In tegenstelling tot sommige kleine apparaten, waar het wattage een ruwe gids kan zijn voor hoe krachtig een machine is, is het bij standmixers beter om te kopen op meer tastbare kenmerken. De capaciteit van de kom is een goed begin. Sommige zijn niet groter dan 3,3 liter, maar het gemiddelde ligt tussen 4 en 5 liter. Grotere kommen van zes liter en meer zijn ideaal voor batchbakkers. Kommen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal (goedkopere modellen kunnen een plastic bodem hebben). Maar ze kunnen ook van glas zijn, zodat u de ingrediënten tijdens het mengen in de gaten kunt houden.

  • Gereedschap: De meeste mixers hebben standaard drie gereedschappen. Een ballonklopper voor het opkloppen van room, eieren en lichte mengsels, een deeghaak voor het kneden van brood en een klopper voor beslag, koekjesdeeg en algemeen mixen. Dit kan ook een flexi- of schraapklopper zijn – een hulpmiddel met een siliconen rand die helpt de kom af te schrapen tijdens het mengen. Een ander veelgebruikt accessoire is een spatbescherming – essentieel om te voorkomen dat de inhoud van de kom ontsnapt tijdens krachtig mixen.
  • Snelheid: De meeste staafmixers maken gebruik van een planetaire mengactie. Dit betekent dat het gereedschap ronddraait terwijl de arm rond de kom beweegt. Dit betekent dat het mengsel naar het midden van de kom wordt bewogen en niet naar de zijkanten wordt geslingerd. Elke kitchenaid artisan heeft een scala aan snelheden, geregeld met een schuifknop of een draaiknop. Zo kunt u geleidelijk de gewenste snelheid bereiken.
  • Langzame start- en pauzefuncties: Er kan ook een ‘zachte start’ langzame snelheid zijn om te voorkomen dat fijne ingrediënten, zoals meel, worden uitgepuft voordat de snelheid toeneemt. Een andere handige functie is een pauzefunctie. Hierdoor stopt de Beste Keukenmachine met mixen zodat u ingrediënten kunt toevoegen, voordat u terugkeert naar dezelfde snelheid. Sommige mixers hebben ook vooraf ingestelde programma’s voor soorten voedsel zoals cake of zachte ‘vouw’-opties.
  • Meer extra’s: Andere extra’s voor standmixers zijn ingebouwde verlichting, zodat u beter zicht hebt op de binnenkant van de kom. Een afteltimer die overmatig mixen helpt voorkomen en sensoren die de snelheid van de kitchenaid artisan helpen aanhouden bij zwaardere ladingen.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met reserveonderdelen?

Reserveonderdelen kunnen handig zijn als u een hele dag aan het bakken bent. Zoek daarom naar fabrikanten die extra kommen en hulpstukken aanbieden.

Waar kan ik mijn kitchenaid artisan opbergen?

Bedenk waar uw kitchenaid artisan komt te staan. Als hij op het werkblad komt te staan, zoek dan een ontwerp in een kleur die bij je keuken past en dat onder bovenkasten past. Als hij bestemd is voor een kast, kies dan voor de Beste Keukenmachine die licht genoeg is om er in en uit te tillen. Sommige gietijzeren standmixers kunnen zwaar en lomp zijn.