Via-italia
Image default
Aanbiedingen

AED bij sportwedstrijden in Italie verplicht!

Op 14 april 2012 overleed de profesionele Italiaanse voetballer Piermario Morosini tijden een voetbalwedstrijd aan een hartstilstand. Er was op dit moment wel een AED aanwezig maar dit was niet bekend bij de artsen. Deze gebeurtenis heeft er toe geleid dat er een wet is ingevoerd wat AED’s tijdens sportwedstrijden verplicht. Italie is daarmee het eerste land ter wereld waar dit verplicht is.

Meer oplossingen bij hartproblemen

De verschillende soorten defibrillatoren werken op verschillende manieren. Geautomatiseerde externe defibrillatoren (Aed’s), die zich in veel openbare ruimtes in Europa bevinden, zijn ontwikkeld om het leven te redden van mensen die een plotselinge hartstilstand of hartritmestoornis hebben. Zelfs ongetrainde omstanders kunnen deze apparaten in noodgevallen gebruiken.

Andere defibrillatoren kunnen een plotselinge dood voorkomen bij mensen met een groot risico op een levensbedreigende hartritmestoornis. Zo zijn er bijvoorbeeld implanteerbare cardioverter defibrillatoren (ICD’s), die chirurgisch in uw lichaam worden geplaatst, draagbare cardioverter defibrillatoren (WCD’s), die op het lichaam gedragen worden. Het kan tijd en moeite kosten om te wennen aan het leven met een defibrillator en het is belangrijk zich bewust te zijn van mogelijke risico’s en complicaties.

Omgaan met een defibrillator (AED)

Ook is het belangrijk dat de patiënt, maar ook de mensen in de omgeving van de patiënt, het apparaat leren kennen en, zover nodig, er mee om leren gaan.

Voor de publieke Aed’s in openbare ruimtes en winkelcentra is het omgaan ermee niet ingewikkeld. Het apparaat is volledig automatisch, speciaal ontwikkeld voor het behandelen van bijvoorbeeld een plotseling hartstilstand door mensen met weinig of geen medische training. In principe kan iedereen omgaan met de openbare AED.

Defibrillator kopen

Er zijn verschillende defibrillatoren (aed’s) op de markt de beste aed’s voor standaard gebruik zijn de volgende:

Zoll AED

Philips AED

Heartsine samaritan pad 300p