Via-italia
Image default
Eten en drinken

Hoe gebruik je een digitale oventhermometer?

Voor ovenschotels en betrouwbare resultaten is een goede externe digitale oventhermometer van cruciaal belang. Hier is een grote reden waarom: de interne thermometer van een oven meet alleen de temperatuur van de locatie waar hij is geïnstalleerd, die zich noodzakelijkerwijs op een afgelegen plek aan de achterkant, voorkant of zijkant van de ovenbox bevindt. Maar deze gebieden kunnen onderhevig zijn aan hotspots of tocht waardoor hun temperaturen verschillen van het midden van de oven. Alleen een goede vrijstaande oventhermometer kan je de temperatuur vertellen in het midden van de oven, waar de meeste gerechten zich bevinden.

Hoe kan een digitale oventhermometer je helpen?

Veel ovens verwarmen voedsel ongelijkmatig en dit kan problematisch zijn tijdens het bakken. Soms moet je bijvoorbeeld een cake op een bepaald rek zetten om deze gelijkmatig te bakken, of een half vel koekjes verbrandt terwijl het andere er helemaal top uitziet. Met de juiste oventhermometer hoef je geen tijd te verspillen aan het raden of je eten goed gaar is en kun je nauwkeuriger weten wanneer je het uit de oven moet halen.

Een oventhermometer kan je helpen om beter te bakken en te koken, omdat je weet wanneer je je gerecht uit de oven moet halen en of het op de juiste temperatuur is gebakken. Oventhermometers zorgen er ook voor dat je voedsel wordt klaargemaakt op een temperatuur binnen de veiligheidszone, waardoor de kans op bacteriën wordt voorkomen.

Waar vind ik een oventhermometer?

Een oventhermometer haal je eenvoudig en snel in huis. Geen idee waar je moet zoeken? Ontdek dan het veelzijdige aanbod digitale oventhermometers op www.thermapen.nl!

Wat zijn de voordelen?

  • Eenvoudig aflezen: je kunt de werkelijke temperatuur die je oven registreert, zien op het digitale LCD-scherm. Vervolgens kun je aanpassingen maken om ervoor te zorgen dat je je gerechten op de juiste temperatuur kookt of braadt.
  • Hoge nauwkeurigheid: een digitale oventhermometer heeft een temperatuurbereik van 0 tot 300 °C en werkt nauwkeurig tot op ± 1 °C (van 0 tot 150 °C) en ± 2 °C (van 150 tot 300 °C), wat ervoor zorgt dat je vlees kunt grillen tot een perfecte gaarheid, wetende dat het niet aangebrand uit je oven zal komen
  • Gebruiksvriendelijk: plaats de sonde in de oven. De hittebestendige sondedraad past door de ovendeur of het grilldeksel en wordt aangesloten op de zender. De draad is dun en stoort de afdichting van de ovendeur niet
  • Duurzaam en veilig gebruik: het materiaal waaruit een digitale oventermometer is vervaardigd is van hoge kwaliteit en garandeert langdurig gebruik, zelfs na veelvuldig gebruik. De sonde is gemaakt van roestvrij staal waardoor er geen metaalsmaak in je gerechten achterblijft
  • Functioneel: de thermometer heeft een Celsius/ Fahrenheit-schakelaar en wordt aangedreven door 1 AAA-batterij
https://www.thermapen.nl/