Via-italia
Image default
Eten en drinken

5 tips voor een onvergetelijke catering op locatie

Het is bijna zomer, dus er zijn weer genoeg evenementen te organiseren! Niet alleen zijn verschillende restaurants in de zomermaanden overvol, ook is de vraag naar catering op locatie enorm groot. Denk bijvoorbeeld aan catering in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam maar ook Groningen en Nijmegen. We hebben deze trend door de jaren heen al veel gezien. Tegenwoordig wil iedereen zo ontzorg mogelijk zijn/haar verjaardag of bruiloft vieren. En dat is volkomen logisch, je wil natuurlijk al je tijd spenderen aan je gasten in plaats van druk zijn met eten. Maar wat zijn sommige dingen die u over het hoofd ziet bij het organiseren van een onvergetelijke catering? We brengen je graag 5 gouden tips voor een top catering op uw evenement.

1. Uw gasten

Heeft uw feest meer dan 30 gasten? Dan kun je beter twee buffetten opzetten. Zo kunt u de wachttijd beperken. Wat is de doelgroep? Jongere generaties hebben vaak andere voorkeuren dan oudere generaties. Ook zijn er genoeg traiteurs die voor een brede doelgroep buffeten in elkaar zetten, denk bijvoorbeeld aan een italiaanse traiteur.

2. De ruimte

Buffetten nemen meestal behoorlijk wat ruimte in beslag. Als je niet de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan, vereist de situatie creativiteit. Is iedereen al in de (woon)kamer? Dan komt het in de keuken! Leg een plank over het gasfornuis en een mooi tafelkleed op het aanrecht. Schuif de tafel erbij en creëer een comfortabele indeling. Heb je genoeg ruimte? Zet dan het buffet in de centrale ruimte op een brede tafel waar je lekker omheen kunt bewegen.

3. De opbouw

Wil je verschillende gangen introduceren? Vaak beginnen we het buffet met koude (voorgerechten) en gaan dan over op warme gerechten. We hebben gemerkt dat gasten niet altijd weten dat er een verschil is tussen een voorgerecht en een hoofdgerecht. Wil je toch een duidelijk onderscheid maken in de gang? Plaats ze dan apart van elkaar en communiceer dit duidelijk naar je gasten.

4. Beperk uw keuze!

Voedselverspilling is een van de grootste problemen in de wereld van catering. Beperk daarom de keuze aan gerechten. Kies 4 of 5 verschillende gerechten in plaats van 10. Er worden diverse gerechten aangeboden zodat er voor ieder wat wils is. Omdat het buffet op locatie is zal het niet mogelijk zijn om de producten terug te brengen.

5. Verkleed uw buffet

Om uw gerechten warm te houden, worden ze meestal in geïsoleerde containers geplaatst. Presenteer uw buffet mooi door verse ingrediënten, bloemen of mooie potten toe te voegen. Ook kun je een interessant effect creëren door de borden op verschillende hoogtes te plaatsen en verschillende materialen te gebruiken.