Via-italia
Image default
Vakantie

Last minute vakanties: hoe werkt het precies?

Last minute reizen is een begrip dat steeds populairder wordt. Ook in Nederland en België worden steeds meer vakanties last minute geboekt. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk precies? En waar moet je op letten als je last minute gaat boeken? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen over last minute reizen. We vertellen je alles over last minutes en wat hierbij komt kijken.

 

Wat is een last minute vakantie?

Een last minute vakantie is een vakantie die kort van tevoren wordt geboekt. In de meeste gevallen is dit boeken een aantal weken voor vertrek. Boek je last minute dan ben je sneller, maar ook een stuk goedkoper uit. De last minutes zijn namelijk vakanties die nog beschikbaar zijn, maar waarvan de reisorganisatie of het hotel snel afscheid moet nemen. Je bent dus net op tijd als je last minute boekt, wat voordelig is voor jou, maar ook voor reisorganisaties. Zij zitten dan namelijk niet met lege plekken. Voor hen is het beter om iets te verdienen aan deze vakanties, dan helemaal niets.

 

Hoe kun je last minute boeken?

Last minute boeken doe je hetzelfde als wanneer je een vakantie normaal gesproken zou boeken. Je kiest een bestemming, een reisduur en je boekt een vliegticket of treinkaartje. Het enige verschil is dat je last minute boekt, wat betekent dat je korter van tevoren boekt. Dit kan online, maar ook bij een reisbureau of touroperator. Wanneer je last minute boekt, is het belangrijk dat je goed let op de voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld geen annulerings- of wijzigingsverzekering afsluiten en zijn er vaak ook andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

 

Type last minute vakanties

Je kunt last minute vliegtickets boeken, hotels of zelfs gehele vakanties. Je kunt kiezen voor stedentrips, zonvakanties, all-inclusives of sportieve vakanties. Alle soorten vakanties die je normaal kunt vinden, kun je meestal ook last minute boeken met flinke kortingen. Wel is het aanbod bij deze vakanties meestal iets kleiner. Je hebt niet altijd alle bestemmingen voor het uitkiezen. Maar er zal altijd wel iets leuks tussen zitten voor jou.

Heb jij een flexibele baan, of langere tijd vakantie? Dan is het dus verstandig om last minute op vakantie te gaan. Je geniet dan van enorme voordelen en betaalt een stuk minder.