Via-italia
Image default
Kinderen

Wat is een babyfoon en wat kun je hiermee?

Wat is een babyfoon en wat kun je hiermee?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag wat is een Babyfoon en wat kun je hiermee. Het antwoord daarop is niet zo heel simpel, want vandaag de dag is er veel meer mogelijk als vroeger. Voorheen had je een babyfoon om beneden te kunnen horen of de baby boven aan het huilen was. Vandaag de dag heb je modellen die beschikken over een accu of batterijen en die je dus ook naar buiten kunt meenemen. Bovendien zijn er ook modellen met een camera en als je deze aansluit op de WIFI in huis kun je ze overal in de wereld bekijken. 

Daarnaast zijn er steeds meer modellen die beschikken over een terugspreekfunctie. Deze kun je gebruiken als je bijvoorbeeld wil proberen om je kind weer in slaap te zingen. Daarnaast zijn er ook modellen die goed zijn voor het milieu. Deze beschikken bijvoorbeeld over een ECO stand. Hij schakelt dan pas in als er geluid wordt waargenomen. De rest van de tijd staat hij in een zogenaamde sluimerstand waardoor je veel stroom, accu of batterij kunt besparen. Ook dat is niet geheel onbelangrijk in deze tijd dat de stroom alleen maar duurder aan het worden is.

De voor- en ook nadelen

Een babyfoon met camera wordt steeds meer gekocht en dat is omdat je dan ook daadwerkelijk een beeld hebt bij wat er zich boven af speelt. Echter is er ook wel een nadeel omdat het op internet werkt en dat betekent dat je geen zicht hebt bij een internet storing of vertraging. Vrijwel het grootste deel van de mensen kiest voor een digitale babyfoon. Deze zijn niet alleen goedkoper, maar zij hebben ook geen last van verstoring. Wel kan het zijn dat er een beetje straling vrijkomt net als bij een mobiele telefoon, maar in principe hoeft dat niet zomaar het geval te zijn. 

Je kunt ook nog kiezen voor de analoge variant, maar deze zijn wel makkelijk te hacken. Ze hebben allemaal een bepaalde frequentie en daardoor kun je afgeluisterd worden. Bovendien is het ook mogelijk dat meer mensen in de buurt deze babyfoon gebruiken en dan hoor je dus ook meerdere baby’s. Echter zijn dit wel de goedkoopste!