Via-italia
Image default
Gezondheid

Voor welke klachten zou ik fysiotherapie moeten nemen?

Fysiotherapie neem je wanneer je een lichamelijke klacht ervaart die niet na 1 of 2 weken over is. Wanneer dit namelijk niet het geval is, betekent dit dat er iets in het lichaam geïrriteerd is en niet de ruimte of kracht heeft om zich te genezen. Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld een zenuw knel zit, te veel weefsel op de plek is opgehoopt waardoor er geen bloed door kan stromen en er kunnen nog andere oorzaken zijn. Als het puur gaat om een irriterende pijn in de rug, schouders of nek dan komt dit vaak doordat een spiertje vast zit of een zenuw in de wervelkolom knel zit. Ga direct naar een fysio wanneer je langer dan twee weken last hebt. 

Klachten 

De meest voorkomende klachten zijn die in de rug, nek of schouders maar het zijn niet de enige klachten waarvoor je naar een fysio gaat. Je kan bijvoorbeeld veel stress of spanning in je leven ervaren waardoor je spieren klem gaan zitten, het is dan een kwestie van ontspannen wil de pijn verdwijnen. De beste manier om je helemaal te kunnen ontspannen is door middel van een massage. Ook dit wordt gedaan bij fysiotherapie. 

Er kan een klacht steeds terug komen of zelfs chronisch zijn waardoor je vaak fysiotherapie nodig hebt. Het is belangrijk dat je weet waar de klacht ontstaat en dat je deze in de toekomst kan voorkomen, daarom krijgen patiënten vaak oefeningen voor thuis mee. 

Het kan ook zijn dat je voor de klacht niet de juiste behandeling hebt gekregen en dat is wel van belang. Bij Fysiocare gaan ze dieper in op de klacht en kijken ze naar waar de klacht vandaan komt zodat ze zeker weten dat de juiste behandelingen gegeven worden en jij weer zonder klachten het leven door kan gaan.