Via-italia
Image default
Gezondheid

Het belang van waterbehandeling voor menselijke consumptie

Water in zijn natuurlijke vorm is niet altijd goed voor consumptie, omdat het vervuild kan zijn en verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Om het water te kunnen verspreiden onder de bevolking, geschikt voor consumptie en vrij van ziekten, moet het worden behandeld.

De eenheden die de waterzuivering uitvoeren, analyseren voortdurend het water dat afkomstig is van de bronnen die ze gebruiken en bepalen vervolgens de meest geschikte behandeling. 

 

Behandelen van afvalwater

Filtratie, decantatie- en flocculatie systemen kunnen worden gebruikt om elementen te verwijderen, maar bijna altijd is het nodig om enkele chemische elementen aan het water toe te voegen, die van fundamenteel belang zijn om de drinkbaarheid van het water en daarmee de gezondheid en het welzijn van de bevolking te garanderen.

De waterzuivering fasen gaan door een snelle menging, met toevoeging van chemicaliën. Vervolgens vindt filtratie plaats om de rest schilfers te verwijderen, in eenheden die identiek zijn aan die welke worden gebruikt bij het decanteren.

 

Water onttrekking > Vlokvorming > Decanteren > Filteren

Het water wordt opgevangen uit rivieren en bronnen door middel van pompen voor de tanks.

In de eerste fase van de waterzuivering wordt de vloeistof gemengd met aluminium polychloride, wat de agglomeratie van onzuiverheden bevordert en de coagulatie versnelt. Dit is het Flocculation Process, waarbij het water wordt verplaatst, waardoor de onzuiverheden nog meer agglutineren.

In de decantatie fase zinken de geagglutineerde onzuiverheden en blijven ze op de bodem van de tank, gescheiden van het water. Het water gaat dan door zand- en koolstoffilters die de resterende onzuiverheden verwijderen.

De volgende stap in de waterzuivering is de toevoeging van chloor, kalk en fluoride. Het chloor elimineert de micro-organismen die in het water aanwezig zijn, waardoor ziekten worden vermeden en het water gezond blijft tot het de kranen bereikt. Kalk wordt gebruikt om de pH (zuurgraad index) van het water te corrigeren. En fluoride helpt tandcariës te verminderen, vooral tijdens de leeftijd van de tandvorming (tot ongeveer 14 jaar).

Tot slot wordt het gezuiverde water in de reservoirs, gelegen op de hoogste punten van de stad, gepompt tot het de bevolking bereikt. De waterdistributie bedrijven hebben verschillende reservoirs verspreid over strategische punten in de stad om de regelmaat in de watervoorziening te waarborgen.