Via-italia
Image default
Gezondheid

De vele gezichten van e-bikes

E-bikes zijn super veerkrachtig, wist je dat ze bijvoorbeeld gewoon geweldig zijn in slecht weer? Wat ik ook geweldig vind aan e-bikes is het onderhoud. Je sluit hem gewoon aan en zet hem aan. Hij heeft versnellingen zoals je die in een gewone fiets zou vinden, en de motor werkt in veel opzichten net als een gewone fiets, waardoor het rijden sneller aanvoelt dan de norm, slechts een paar klikken. Dit betekent dat ik niet op een standaard fiets rijd die onderhoudsintensief is. Elektrische fietsen bieden alle voordelen van fietsen in de lage versnellingen met een extra zetje voor langere afstanden en heuvels met name op een dames e bike.

 

Het beste ooit? De batterij kan tot tien keer worden opgeladen met slechts een snellaad beurt van negen ampère.

 

Hoe rijd je een e bike?

 

Ik fiets het liefst op een gewone gewone fiets met pedalen zoals de Amslod Bike (zie foto hieronder) of zelfs een gewone racefiets bekijk daarom Reviews Amslod Fietsen. De e-bike is echter geweldig voor korte afstanden als je die oppepper nodig hebt. Ik rijd er ongeveer 2 mijl mee naar mijn favoriete koffieshop en parkeer hem buiten, hoewel mijn favoriete plek zou zijn om er helemaal mee naar de universiteit te rijden vanaf mijn appartement.

 

Waar je echt de kracht van de e-bike voelt is wanneer je op een heuvel bent. Veel e-bikes hebben die optie, zodat je van het verharde pad af kunt gaan en in de modder kunt rijden om die extra boost te krijgen, en je kunt zelfs het zadel optillen om bergopwaarts te gaan. Als je een degelijke racefiets hebt, kun je hogere snelheden halen.

 

Wat e-bikes ook zo cool maakt, is de actieradius van de batterij. Als je meer dan 2 tot 4 kilometer per dag rijdt, kun je langere tochten met de accu maken zonder op te laden. Je hoeft ook niet elke paar minuten te stoppen om op te laden. Zolang je hem om de paar dagen oplaadt, zou het goed moeten gaan.

 

Het niet elke dag hoeven opladen is voor mij een redder in nood omdat het veel meer veelzijdigheid biedt. Ik voel me dan ook volledig op mijn gemak als ik elke dag op mijn e-bike door de stad rijd. Het draagt niet alleen bij aan je lichaamsbeweging, maar ook aan je algehele ervaring zoals vaak beschreven in Amslod klanten ervaringen.