Via-italia
Image default
Recreation / Food

Etiketteermachine

Stel dat u een groot bedrijf heeft met veel verschillende producten, dan is het handig om een etiketteermachine in huis te hebben. Het is heel handig om zelf etiketjes te kunnen maken, zo kunt u gemakkelijk de inhoud of vorm aanpassen. Ook kunt u uw verschillende ontwerpen programmeren in een etiketteermachine. Een etiketteermachine heeft een aantal voordelen. Ten eerste kunt u er zo voor zorgen dat u altijd de goede informatie op het product heeft staan. Ook kunt u nu zelf bepalen op welke plek het etiket komt en bovendien verhoogt het uw productiviteit enorm. Kortom, met een etiketteermachine heeft u alles volledig onder controle. Bij het aanschaffen van een etiket machine zijn er wel een aantal zaken waar u om moet letten.

 

Ten eerste de soort etiketten en het soort materiaal en de kleur. U kunt etiketten op rol bestellen als het een conventionele maat heeft. Maar leehnavasor als u een speciale vorm van etiket nodig heeft, moet dit speciaal besteld worden. Er zijn veel soorten materiaal en kleur om uit te kiezen. Er zijn matte en glanzende etiketten, er zijn etiketten gemaakt van kunststof, en van kraftpapier. Etiketten van papier zijn geschikt voor het gebruik binnen, op een droge plek. Etiketten die gemaakt zijn van kunststof zijn waterafstotend en scheuren niet, dus geschikt voor natte plekken (zoals de koelkast) en buiten. Het karakterisiteke bruine kraftpapier is geschikt voor etiketten op verpakkingen van etenswaren. Dan heb je nog verschillende kleuren en afwerkingen. Een matte afwerking is geschikt voor binnen, een glanzende voor binnen en voor buiten. Je hebt ook nog etiketten op papier in bijvoorbeeld fluor geel of oranje, die zijn heel opvallend.

 

Als laatste moet u ook nog bedenken wat voor soort lijm u gaat gebruiken: permanente lijm of afneembare lijm. Afneembare lijm is beter voor het milieu, omdat u zo na gebruik bijvoorbeeld het plastic etiket van glas kan scheiden, zodat het glas beter gerycycled kan worden. Permanente lijm is aan te raden voor producten die in de koelkast bewaard worden, in de koelkast is het vochtig en zal afneembare lijm het etiket niet kunnen vasthouden. Kortom: voor ieder wat wils!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/