Via-italia
Image default
Recreation / Food

Koffie cups tegen een goede prijs

De Dolce Gusto en nespresso cups zijn allebei hele populaire koffieproducten. Er zijn veel overeenkomsten tussen beiden apparaten. Ze zijn namelijk allebei door dezelfde fabrikant gemaakt en ze werken beiden met koffiecups, toch hebben ze beiden cups die je niet onderling kan verwisselen, maar daarbij zijn er nog meer verschillen:

De apparaten waarmee de je koffie zet zijn mede zo populair, omdat ze erg goedkoop zijn geworden. Meestal kun je zo’n apparaat vinden vanaf 60 euro en dan zijn ze in de aanbiedingen zelfs nog wat goedkoper. Het zetten van koffie in kleine hoeveelheden is erg makkelijk met de apparaten. Het kan niet makkelijker! En bovendien zijn ze stijlvol vormgegeven en lekker compact.

De Senseo die we nu alweer veel minder zien was wel een stuk goedkoper dan de Nespresso, alleen de smaak van de Nespresso en Dolce Gusto wordt meer gewaardeerd. De smaak wordt zoveel meer gewaardeerd dat dit ook de ondergang van de Senseo heeft betekend. Er zijn natuurlijk ook de apparaten die de koffie zelf malen. De smaak van de koffie die uit dit soort apparaten afkomstig is, wordt in het algemeen nog meer op prijs gesteld. Deze apparaten zijn helaas erg duur in de aanschaf. Daarom eindigt voor velen de keuze tussen de Nespresso of de dolce gusto.

Het belangrijkste verschil tussen beiden is dat wanneer je een koffiespecialiteit met melk maakt, zoals cappuccino, de Nespresso apparaten verse melk nodig hebben. De Dolce Gusto apparaten gebruiken hiervoor melkpoeder dat in de cup is toegevoegd. Als je dus vaak koffiespecialiteiten met melk wilt drinken biedt Dolce Gusto iets meer gemak.

De koffiespecialisten van koffiecupster.nl hebben goedkopere alternatieven voor zowel de Nespresso als de Dolce Gusto apparaten. Een interessante manier om te genieten van lekkere koffie van goede kwaliteit en toch op ten duur een hele hoop geld besparen.