Via-italia
Image default
Auto's en Motoren

Jouw auto verkopen? Deze papieren moet je bij de hand hebben

Wil je graag een nieuwe auto verkopen? Heb je geen auto meer nodig? Of ben je niet meer tevreden over jouw huidige auto? Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je jouw huidige auto zou willen verkopen. Is dat moment voor jou aangebroken? Dan is het de hoogste tijd om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende verkoopmogelijkheden. Zo is het onder meer interessant om jouw auto aan ikwilvanmijnautoaf te verkopen.

Ongeacht aan wie je jouw auto verkoopt, is het zaak om enkele papieren bij de hand te hebben. Mocht je deze papieren in jouw kluis bewaard hebben, is het dus zaak om jouw kluis even open te maken. Onder meer de volgende papieren heb je sowieso nodig.

Kentekenbewijs

Heb je een auto die enkele jaren oud is? Dan heb je een kentekencard gekregen; dit is een pasje vergelijkbaar met een bankpas of een rijbewijs. Op deze kentekencard staan alle gegevens van de auto; deze kentekencard zou je dan ook moeten geven aan de nieuwe eigenaar van de auto.

Heb je een oudere auto? Dan heb je hier een kentekenbewijs voor gekregen, bestaande uit meerdere delen. Als je de auto gaat verkopen en dus over gaat schrijven, dien je beide delen bij de hand te hebben. Het advies is om beide delen afzonderlijk van elkaar te bewaren, maar bij een verkoop heb je beide délen wel nodig.

Verzekeringspapieren

Ga je jouw auto verkopen? Dan is het uiteraard ook van belang om jouw verzekering op tijd op te zeggen. Pak daarom ook jouw verzekeringspapieren erbij en zeg vanaf de verkoopdatum jouw verzekeringscontract op. Hoe je dit precies kunt doen, hangt af van de verzekeringsmaatschappij.

Papieren van de caravan

Heb je jouw auto verkocht? Dan wil je mogelijk ook jouw caravan verkopen. Je kunt jouw caravan via bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.nl verkopen, waarbij je ook enkele papieren mee moet leveren. Ook een caravan heeft bijvoorbeeld een kentekenbewijs.

Als je jouw auto én caravan gaat verkopen, moet je dus echt de nodige papieren verzamelen. Met deze papieren kun je in ieder geval de verkoop van jouw auto en/of caravan zo soepel mogelijk laten verlopen.