Via-italia
Image default
Financieel

Op welke dekkingen kun je rekenen bij een verzekering recreatiewoning?

Het afsluiten van een verzekering kan in de praktijk ongelofelijk belangrijk zijn. Dit niet in het minst omdat er op die manier voor kan worden gezorgd dat er enkele significante risico’s gedekt kunnen worden. Dit geldt niet in het minst met betrekking tot vastgoed. Voor heel wat mensen geldt dat ze op een bepaald moment eigenaar worden van één of meerdere panden. Dat zorgt ervoor dat er meteen ook een niet onaanzienlijke verantwoordelijkheid op hun schouders wordt gelegd. Het spreekt immers voor zich dat je altijd de waarde van het vastgoed zal willen bewaken. Dat is mogelijk door het afsluiten van een verzekering. Zo wordt het in de praktijk bijvoorbeeld sterk aangeraden om een verzekering recreatiewoning af te sluiten voor het verzekeren van een vakantiehuis. 

Op welke dekkingen kun je rekenen bij een verzekering recreatiewoning?

Voor het merendeel van de mensen geldt dat een recreatiewoning een plaats is waar men kan ontspannen. Men kan er genieten van niet alleen de gezelligheid, maar ook van de natuur. Het spreekt voor zich dat niet alleen een recreatiewoning, maar ook bijvoorbeeld een chalet en een stacaravan zeer waardevolle bezittingen zijn. Bijgevolg zal je deze bezittingen dan ook op de meest optimale manier willen beschermen. Schade aan dit vastgoed kan namelijk in de praktijk veel sneller ontstaan dan je mogelijks op het eerste zicht zou vermoeden. 

Wat de verschillende soorten schade betreft die kunnen ontstaan aan dit type vastgoed kan er in eerste instantie bijvoorbeeld worden gedacht aan stormschade. Dat geldt echter eveneens voor schade die het gevolg is van een brand. In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat de kosten die moeten worden betaald naar aanleiding van deze schade aanzienlijk kunnen oplopen. Enkele kosten waar je mee geconfronteerd zal worden zijn dan ook: 

  • Opruimkosten;

  • Herstellingskosten; 

  • Kosten voor het herbouwen; 

  • Kosten voor de aankoop van nieuwe spullen;

Een passende verzekering recreatiewoning afsluiten zorgt er in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op de tussenkomst van je verzekeraar wanneer er zich dergelijke schade voordoet.

Waarin verschilt een verzekering recreatiewoning van een opstalverzekering?

In eerste instantie wordt er vaak gedacht dat een verzekering recreatiewoning eigenlijk min of meer hetzelfde is als een opstalverzekering. Dat is echter niet helemaal juist. Het verschil zit hem in het feit dat er bijvoorbeeld geen sprake is van permanent toezicht. Bovendien is het ook best mogelijk dat een recreatiewoning vele weken leeg blijft staan. Dit bijvoorbeeld omdat je er zelf niet bent. Dit is één van de redenen waarom een opstalverzekering niet één op één hetzelfde is als een verzekering die je afsluit voor een recreatiewoning. 

Hoeveel bedragen de kosten van een verzekering recreatiewoning?

Wil je graag een verzekering recreatiewoning afsluiten? Dan is het altijd van belang om even de nodige navraag te doen naar de verzekeringspremie die moet worden betaald. Deze premie wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk hierbij onder meer maar eens aan het feit of de woning zal worden verhuurd of niet. Dit maakt op zich reeds een vrij significant verschil. Wil je verzekerd zijn van de voordeligste recreatiewoning verzekering? Vergeet dan ook beslist niet om een vergelijking uit te voeren. De premie kan immers aanzienlijk verschillen afhankelijk van de verzekeraar waar je een beroep op beslist te doen.