Via-italia
Image default
Recreation / Food

Roken in Italie

Ben je roker en dit jaar in de gelukkige positie dat je op vakantie gaat naar italie? 
Lees dan dit bericht, er zijn in Italie nogal wat wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot roken!

Roken is verboden in Italie!

Het is een zware tijd voor de ruim dertien miljoen Italiaanse rokers. Sinds 2005 mag er in Italie bijna nergens meer een sigaret of sigaar gerookt worden. Het rookverbod geldt in kantoren, scholen en het openbaar vervoer. Ook in restaurants, sportkantines en bars,  of het openbare trappenhuis van je eigen flat. Roken mag alleen nog buiten op straat of thuis in de eigen woning. Ook in Rome wordt er streng gehandhaaft mbt het rookbeleid. Binnen roken is verboden in openbare gebouwen, restaurants, bars en  publieke accommodaties. Een uitzondering zijn aparte rookruimtes met een afzuiginstallatie. Helaas zijn minder dan 2% van de restaurants en bars uitgerust met een installatie die voldoet aan de richtlijnen van de anti-rookwet. 

Kosten van Roken in Italie

De minimale leeftijd om sigaretten te mogen kopen in Italie is 18 jaar. Ben je jonger dan zou je zowiezo niet moeten roken, maar wie ben ik om dat te beoordelen(!) Sigaretten en tabak zijn te koop in vele winkels, supermarkten, trainstations, hotels en restaurants en de vele Tabaccheria (gespecialiseerde tabakswinkels). De prijzen van een pakje sigaretten ligt gemiddeld iets lager dan in Nederland, dus nog steeds te hoog. Wil je geld sparen koop dan een goede sigarettenmaker en volumetabak in Nederland, en fabriceer je eigen sigaretten.

 

Pas op met roken in de Auto!

Rook je graag een sigaretje in de auto? Dit is zeer ongezond! Doe dit dan niet in het bijzijn van een minderjarige! Steek je in Italie toch een sigaretje op terwijl je mede passagier onder de 18 jaar is, dan riskeer je net zoals bij snelheidsovertredingen of door rood licht rijden een fikse boete! 

https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2017/07/zomervakantie-2017-deze-regels-gelden-in-italie