Via-italia
Image default
Recreation / Food

Uitstekende gratis software

Goede software op de computer of laptop kan alles een stuk makkelijker maken. Of je nu voor een bedrijf een computer gebruikt of thuis, goede software is erg fijn. Ik heb in dit artikel een lijstje gemaakt met software die je zeker moet installeren.

Voor salarisverwerking moet je zeker bij Youforce Raet zijn. Dit is vooral voor bedrijven goede software. Als je aan bereken salaris doet is deze software erg fijn. Als je veel online aan het surfen bent is een goede browser erg belangrijk. Je hebt veel verschillende browsers. De meest bekende zijn Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari. Echter zijn niet alle browsers even goed. Als ik een browser aan moet raden is dat Chrome. Dit is een browser van Google. Veel mensen gebruiken Chrome omdat het makkelijk in gebruik is en bovendien erg snel. Firefox gebruik ik zelf soms ook en werkt ook goed. Beide zijn gratis te installeren. Internet Explorer wordt afgeraden omdat het zo traag werkt. Het voordeel van browsers is dat je plugins kunt installeren waar je veel extra dingen mee kunt doen. Wil je gratis Office maar is het van Microsoft te duur? Dan kun je voor LibreOffice kiezen. Hier kun je alles mee doen wat je met Office ook kunt doen alleen is het gratis.

De computer beveiligen is erg belangrijk. Zeker met downloaden van bestanden wil je geen virussen krijgen. Kies dus altijd een antivirus programma. Veel zijn gratis maar die werken minder goed. Je kunt dus beter investeren in een betaalde versie van een antivirus om goed geveiligd te zijn tegen virussen en andere nare bestanden. Op Windows computers staat standaard een mediaplayer maar die werkt niet onwijs goed. Als je een goede mediaspeler wilt zou je VLC mediaplayer kunnen downloaden. Bijna alle bestanden kun je hier mee afspelen en het werkt erg eenvoudig. Als je gratis wilt bellen zou je Skype kunnen gebruiken. Dit programma ken je vast wel. Voor bedrijven is dit ook erg handig om te gebruiken om wat te overleggen zonder dat je achter je bureau weg hoeft.

http://www.cbbs.nl/