Via-italia
Image default
Recreation / Food

De uitkomst voor eeuwige jeugd

Botox is voor veel mensen de uitkomst om er voor eeuwig jong uit te zien. Het opspuiten van de rimpels waardoor deze bijna geheel verdwijnen lijkt meer een trend dan taboe. Steeds meer mensen wagen zich aan de injectienaalden, en schamen zich hier dan ook niet voor. Meer mensen doen het dan dat je zou denken, wanneer het niet zo opvalt en het eigenlijk naadloos in elkaar over vloeit is er vrij weinig aan de hand. Mocht het in een keer echt een grote verandering zijn dan is dit vaak jammer. Dit komt omdat het dan te goed te zien is dat er wat is gedaan aan het gezicht.

Maar botox of fillers zijn niet zonder gevaren. Het laten spuiten van botox kan zeer verslavend werken. Als je een maal de werking van de botox hebt mee gemaakt, ben je eigenlijk over niet veel meer tevreden en wil je veel laten opknappen doormiddel van botox te gebruiken. Dit kan in je gezicht maar ook bijvoorbeeld in je oksels, de botox zones zijn eindeloos.

Maar botox kan naast verslavend ook zeer gevaarlijk zijn, zo kunnen je spieren gaan verslappen. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil bereiken met botox. Naarmate je ouder wordt worden je spieren slapper, uiteindelijk zal er volume verlies ontstaan onder de huid. Dit wil je opvullen met botox, wat eigenlijk een spierverslappend middel is wat ook gebruikt kan worden tegen migraine. Bij overmatig inspuiten van botox in een spier kan het zo zijn dat de spier dusdanig slap wordt dat deze de huid niet meer omhoog en gelift kan houden waardoor de huid zal gaan hangen. Dit kan op alle plekken gebeuren en kan voor sommige plekken zelfs zeer gevaarlijk zijn. Wanneer dit bijvoorbeeld gebeurd in je nek kan het zo zijn dat de spieren in je nek zodanig slap worden dat je niet meer kan slikken of je hoofd omhoog kan houden.

http://faceland.nl/