Via-italia
Image default
Mode en Kleding

Een fijne leren rugzak

Leren rugzakken zijn net zo elegant voor vrouwen, mannen, kinderen en jongeren als ze met vertrouwen worden gedragen. Van modeblogs en tijdschriften zijn ze bekend, de leren rugzakken. U kunt ze zien op de catwalk, in de voetgangerszone, op het strand, in het café en bij clubbing in de industriële hal. Men gaat niet mee op een reis van enkele dagen, hoewel ze daarvoor wel voldoende gebruikt zouden kunnen worden. Ze zijn eerder comfortabel om te dragen en moeten alle belangrijke accessoires in de stad, naar een vergadering of naar het werk en de school brengen.

Traditioneel worden de openingen gegeven in inches en zijn tussen de 10 en 13 inches (25 tot 32 cm) op de topsluiting van een middelgrote leren rugzak. De bovenste opening wordt gesloten met een trekkoord en een klep. Met drukknopen worden kleine buitenzakken met een mobiele telefoon, een EHBO-doos of een waterfles vastgezet. Hierdoor blijft er binnen de 45x 45x 15 cm voldoende ruimte over voor een dienblad, snack voor de picknick, ID-kaart en sleutels.

Er wordt gebruik gemaakt van geiten- en lamsleder, maar ook van volle koeienhuid en van ruig huid-, schapen-, kalfs- en buffelleer. Nappaleder is het bovenleer, ook wel nerfleder genoemd, en als glad leer is het bijzonder robuust. Afhankelijk van de stijl, vintage, retro of modern, wordt de voering binnenin genaaid. Ondanks het echte leer wegen leren rugzakken, afhankelijk van hun grootte, nauwelijks meer dan 2 kg.

De kleuren zijn voor elke rugzak afzonderlijk te zien, omdat het leer duurzaam is gemaakt met oliën en vetten en elk dier waaruit het leer afkomstig is een iets andere huidskleur heeft. Koeienleer en linnen (canvas) als binnenvoering hebben een vergelijkbare treksterkte van 500 tot 600 MPa (megapascal) en worden daarom vaak gecombineerd. Meestal zijn de leren rugzakken gemaakt als unisex-modellen, maar sommige varianten kunnen meer aan dames of meer aan heren worden toegewezen.