Via-italia
Image default
Mode en Kleding

Milaan een paradijs voor modeliefhebbers

Milaan een paradijs voor modeliefhebbers

In Milan vind je enkele van ’s werelds meest iconische modehuizen, waaronder Gucci, Prada, Versace en Dolce & Gabbana. Hier worden jaarlijks prestigieuze modeshows gehouden waar ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren aan een publiek vol beroemdheden en fashionista’s. Naast de bekende modewinkels heeft Milaan ook talloze boetieks en conceptstores waar je unieke stukken kunt vinden die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Welke toeristische attracties zijn het bezoeken waard in Milaan?

Milaan, de prachtige stad in het noorden van Italië, is niet alleen bekend om zijn mode en design, maar heeft ook een overvloed aan culturele en historische bezienswaardigheden te bieden. Of je nu een shopaholic bent of een geschiedenisliefhebber, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele must-visit attracties in Milaan. Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Milaan is de majestueuze Duomo di Milano. Deze indrukwekkende kathedraal met zijn gotische architectuur domineert het stadscentrum en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.  Vlakbij de Duomo ligt Galleria Vittorio Emanuele II, een prachtig winkelcentrum met elegante boetieks en cafés. Het is niet alleen een paradijs voor shopaholics, maar ook een architectonisch juweeltje dat je zeker niet mag missen. Als je geïnteresseerd bent in kunst, breng dan een bezoek aan Pinacoteca di Brera. Dit wereldberoemde kunstmuseum herbergt werken van Italiaanse meesters zoals Caravaggio en Raphael. 

De ideale bestemming voor liefhebbers van kunst en geschiedenis Castello Sforzesco

Castello Sforzesco werd gebouwd in de 15e eeuw en diende als residentie voor de machtige hertogen van Milaan. Vandaag de dag herbergt het Castello Sforzesco verschillende musea die een breed scala aan kunstwerken en historische artefacten tentoonstellen. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Castello Sforzesco is het Museum of Ancient Art (Museo d’Arte Antica). Hier vind je een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en decoratieve kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance. Van werken van Leonardo da Vinci tot Michelangelo, er is genoeg te bewonderen voor kunstliefhebbers. Ook kun je hier meer dan 700 antieke instrumenten bewonderen en de evolutie van muziek meemaken.