Een loonbureau inhuren


Via-italia

 

Elke onderneming in Nederland die loonbelasting op het salaris van de werknemers inhoudt wettelijk inhoudingsplichting. Op het moment dat dit het geval is, dan zal het bedrijf dus verplicht zijn om de loonadministratie van zijn werknemers te verzorgen. Zo zal de loonadministratie bestaan uit verschillende soorten berekeningen. Dit bestaat namelijk uit een verzameling van loonstaat, loonstrookjes en jaaropgaven. Daarnaast moeten in deze administratie alle kosten specifiek worden beschreven. Daarbij behoren ook aspecten als reis- en onkostenvergoeding. Er bestaan verschillende manieren om je jaaradministratie te beheren.

Op het moment dat je weinig personeel in dienst hebt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de loonadministratie in eigen beheer te laten doen. Dit houdt wel in dat je hier extra tijd aan kwijt zal zijn, naast alle andere werkzaamheden die je uit zal moeten gaan voeren. Je moet er ook voor gaan zorgen dat je nauwkeurig en overzichtelijk te werk gaat. Maar, mocht je bedrijf klein zijn, dan is dit wel erg goed te doen.

Op het moment dat je een grotere groep mensen in dienst hebt dan is het wel wat lastiger om overzicht te bewaren in de loonadministratie. Je zal hier dan als werkgever al snel wel wat uurtjes aan kwijt zijn. Op het moment dat je een grote groep mensen in dienst hebt zal het daarom steeds effectiever zijn om te kiezen voor een loonadministratiekantoor. Bij dit kantoor zal goed kunnen worden besproken welke verantwoordelijkheden het kantoor op zich zal gaan nemen. Vaak zijn dit soort kantoren goed op de hoogte welke eisen er gesteld worden aan de loonadministratie en de ontwikkelingen binnen de verschillende branches, waardoor er een uitstekende loonservice kan worden geboden.

Zo zijn er dus verschillende voor- en nadelen verbonden aan het inhuren van een loonbureau. Als we het bovenstaande kunnen samen vatten is het grootste voordeel is dat je er geen tijd meer aan kwijt bent en dat je de mogelijke risico’s uit handen geeft omdat je de taken over laat aan een expert.

 

http://www.cbbs.nl