Via-italia
Image default
Recreation / Food

Het recept voor een lekker ontbijt

Door middel van je zintuigen beleef je alles om je heen. Je gebruikt ze altijd en overal dus ook als je ontbijt. Door rekening te houden met de vijf zintuigen zal je ontbijt dus nog leuker en lekkerder worden.

Zie, voel, ruik, proef en hoor je ontbijt

1.Proeven
Deze is voor de hand liggend. Door eten en drinken bij je ontbijt te serveren die je lekker vindt wordt je ontbijt meteen al beter. Tip: Kies verschillende smaken voor de ultieme beleving. Bijvoorbeeld voor de basissmaak zuur neem je yoghurt, aardbeien voor de basissmaak zoet en fris en een plakje kaas op brood voor de zoute beleving en dit in combinatie met een tomaat en dan pak je meteen de basissmaak umami mee. Voor de basissmaak bitter is koffie of walnoten een goede optie Natuurlijk zijn alle combinaties mogelijk.

2. Gehoor

Zorg dat alles wat je eet het juiste geluid maakt. Dit houdt in dat je broodjes knapperig moeten zijn en een ei juist niet ,anders raken je hersenen in de war. Tip: Neem een croissantje voor dit onderdeel. De structuur en het geluid van een croissantje versterken dit gevoel. Daarbij zijn ze ook heel lekker!

3. Ruik

Hiervoor is eigenlijk maar één optie! lekkere verse broodjes. Er hangt dan meteen een lekkere, warme geur om de eettafel!

4. Voelen

Hier had je misschien niet meteen aan gedacht. Je gevoel zorgt ook voor je beleving. Kies daarom voor een plek waar je rustig kan eten en waar je lekker zit. Dit zorgt voor ontspanning en dan smaakt alles beter!

5. Zien

Hoe vies het eten ook is, als het er maar mooi uitziet smaakt het meteen al een stuk beter. Dus dek de tafel mooi en gebruik verschillende etenswaren om het nog mooier te maken.

Als je gebruik maakt van een ontbijtservice zijn al deze belevingen gecombineerd in een mooi en lekker ontbijt bezorgd aan huis.