Via-italia
Image default
Recreation / Food

Een rieten dak

Je vervangt je dak natuurlijk niet elk jaar, dat zou wat zijn! De meeste mensen doen het nooit, maar als je een mooi vrijstaand huis hebt en je krijgt de kans, dan is het wel uniek om je dak te vervangen. Misschien heeft het huis dat je hebt gekocht niet zo’n bijzonder dak en wil je het wat bijzonderder maken. Dan is een rieten dak een goede optie, want dit zorgt voor een groot verschil in de uitstraling van het huis.

Een ander dak op je huis zetten is zeker een grote investering en daar moet je even geld voor over hebben, maar het is het wel waard. Zo ben je bijvoorbeeld zelf blijer met de uitstraling van je huis, gaat de waarde van je huis omhoog en is het huis wellicht aantrekkelijker voor kopers als je het ooit wil verkopen.

Maar waarom zou je dan voor een rieten dak kiezen? Vroeger hadden heel veel huizen een rieten dak. Met de tijd is dit veranderd en zie je vooral dakpannen in het straatbeeld, maar dat neemt niet weg dat een rieten dak nog steeds heel mooi en authentiek is. Het kost veel geld, dus dan wil je wel weten: hoe lang gaat een rieten dak mee? Nou dan hebben we een positief antwoord, want een rieten dak gaat, mits je het goed onderhoudt, wel 30 jaar mee.

Je hebt daar wel een beetje werk aan, want je moet kleine beschadigingen regelmatig repareren en zorgen dat er niet te veel mos op gaat groeien. Reken er dus wel op dat je er wat meer werk aan zult hebben dan met een meer standaard dak.

Ben je geïnteresseerd in het kopen en plaatsen van een rieten dak? Dan kun je even een kijkje nemen bij www.rietwerk.nl. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in rieten daken.

https://www.rietwerk.nl/