Via-italia
Image default
Recreation / Food

Hoe kun je het beste je wijn bewaren?

Wat is de beste manier om je wijn te bewaren

 Waar bewaar jij je wijn? Een fles wijn kan je het beste liggend bewaren.  De reden hiervan is omdat dan de kurk in contact blijft met de fles wijn. Wanneer je je fles wijn rechtop bewaard, droogt de kurk langzaam uit waardoor de hoeveelheden zuurstof doorgelaten kan worden. Tenzij de fles is afgesloten met een schroefdop Hierdoor gaat de kwaliteit van de fles wijn achteruit, tenzij de fles is afgesloten met een schroefdop.  Rode wijn is binnen 1 tot 3 jaar te drinken, deze kan niet langer bewaard worden. Witte wijn kun je niet langer dan 1 tot 1.5 jaar bewaren, na 1.5 jaar valt het niet meer op te drinken.

 

De wijnkelder

 De wijnliefhebbers hebben meestal een speciale plek waar ze het bewaren. 1 van die speciale plekken is de wijnkelder. De wijnkelder wordt speciaal ingericht voor alleen maar flessen wijn. Het is belangrijk dat je de wijn in koel en los van trillingen houdt. Trillingen kunnen ervoor zorgen voor chemische reacties in de fles. Je moet de fles zo goed bewaren dat de temperatuur goed is, want door de hoge temperatuur wordt het rijpingsproces in de fles sneller. Wijn heeft ook hekel aan zonlicht, daarom zijn er speciale wijnglazen zoals groen of bruin glas die minder zonlicht doorlaat. Wijn bewaren? Doe dit in een donkere ruimte.

Dus hoe beter je wijnkelder, des te langer je wijn meegaat.

 

Geschikte wijnhandel

Ben je opzoek naar een gespecialiseerd bedrijf? Dan is eurocave de geschikte bedrijf die je helpt met het bewaren van je flessen wijn. Eurocave werkt al sinds de jaren 90 in de wijnhandel. Dit bedrijf produceert zijn producten in Frankrijk. Naast een wijnkelder produceren zij ook wijnrekken/ kasten. 99% van de klanten hebben dit bedrijf positief beoordeeld.

 

https://eurocave.nl/