Via-italia
Image default
Recreation / Food

Olijfolie en specerijen, maak je maaltijd compleet!

Wanneer je een lekker maaltijd wilt maken mag een goede olijfolie hierbij eigenlijk niet ontbreken. In eerste instantie denk je niet snel aan de dressings en specerijen die je gaat gebruiken, toch zijn dit de kernwaarde van een lekker maaltijd.

Met welke specerijen kook jij?

Wanneer je aan het koken bent sta je er vaak niet eens bij stil dat je gebruik maakt van allerlei specerijen en producten om smaak en textuur aan je maaltijd te geven. Je kan hierbij aan hele simpele specerijen denken zoals peper en zout. Toch kan je met deze middelen de maaltijd echt lekker maken door hier specifieke dingen aan toe te voegen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een exclusieve Italiaanse olijfolie of een sterke peper. De kans is groot dat je hier geen rekening mee houdt, in veel gevallen zitten deze specerijen al in het product verwerkt. Toch is het een extra toevoeging wanneer je bijvoorbeeld een stokbroodje eet. Het is hierdoor mogelijk om zelf een specifieke smaak te creëren. Door dit te doen is en blijft het mogelijk om bij saaie etenswaren de smaak echt naar voren te laten komen. 

Combineren en smaken proberen

Als je iets nog nooit hebt geproefd en dit voor het eerst doet is het goed mogelijk dat je smaken proeft die je nog nooit eerder hebt geproefd. Het is een smaak explosie omdat je nog niet bekend bent met deze smaakt. Veel mensen zijn huiverig in het proberen van nieuwe producten en nieuwe etenswaren. Dit is eigenlijk niet nodig, het is altijd goed om ook maar een klein beetje te proberen om je smaakpupillen zo kennis te laten maken met deze smaak. Wanneer het niet wat is dan weet je dit en je bent natuurlijk ook nooit verplicht om het te eten. Als je het helemaal niet probeert dan kom je er ook nooit achter of dit wat voor je is of dat je het daadwerkelijk niet lust. Probeer het altijd puur te proberen. Hierbij kan je, jezelf afvragen wat hiermee bedoeld wordt. In feite is dit zonder extra smaaktexturen, dus zonder saus of andere toevoeging die niet bij het gerecht horen.

https://www.grandcruwijnen.nl/