Via-italia
Image default
Recreation / Food

Slagroompatronen

Slagroompatronen in gebruik

Slagroom maken na slagroompatronen kopen is iets wat al jaren lang bestaat en wordt toegepast in de keuken. Vele taarten en gebakjes soorten zijn er voor een groot deel uit opgemaakt. Het is een vrij Nederlands fenomeen om veel slagroom bij het gebak te nemen en het is dan ook niet zonder reden dat slagroom op een zeker moment de supermarkten is ingekomen in de welbekende kant en klare spuitbus. Deze slagroomspuit heeft de consument al jaren lang gemak en eenvoud geboden in het preparen van gerecht met slagroom door een wegwerp spuit te gebruiken.

Slagroomspuit types

Echter kennen we nog een andere categorie slagroomspuit en dat zijn de duurzame herbruikbare en kwalitatieve slagroomspuiten. Deze spuiten worden gekenmerkt door een inhoud variërend van 0,25L tot 0,5L tot ook wel 1L voor professioneel gebruik en mensen die gewoon heel erg van slagroom houden. Los van dit kenmerk is er ook een systeem vereist om de room die in compressie in het apparaat zit met een zekere kracht en druk uit het apparaat te krijgen. Om dit te realiseren zijn de slagroomspuiten voorzien van een speciale slagroompatroon houder. Deze slagroompatroonhouder is bevestigd aan een slagroomspuit en kan een slagroompatroon bevatten welke aangsloten wordt door middel van vastschroeven (handmatig draaien) aan het apparaat. Dit heeft het effect dat slagroompatronen bij indrukken van de knop tijdelijk wat drijfgas uitstoten waardoor de toenemende druk de room uit het apparaat drukt waardoor de slagroom in een bekende mooie vorm uit de slagroomspuit mond wordt gespoten. Het apparaat spuit de slagroom dus door middel van het gas (lachgas patronen of N2O) uit het patroon in de slagroomspuit.

Slagroompatronen hoeveelheden

Deze patronen zijn al jaren lang op de markt en worden door een aantal grote merken gefabriceerd voor horeca instellingen en thuisgebruikers. De slagroompatronen zijn doorgaans verkrijgbaar in een metalen variant, nog specifieker in aluminium. Dit vanwege het gewicht, de kosten en de kracht die het heeft om de druk van N2O gas vast te houden. Slagroompatronen zijn er meestal in hoeveelheden van tien, vierentwintig of vijftig per verpakking. Het gas wordt in sommige gevallen ook recreatief gebruik ter inhaleren van het gas om een lachkick op te wekken. Dit is een relatief nieuw verschijnsel en heeft vele malen het nieuws gehaald wegens de grootschalige toepassing.

https://lachgas-voordeel.nl/