Via-italia
Image default
Bedrijven

Volkswagen T1 huren?

Uniek in zijn tijd

De Volkswagen T1 is misschien wel de meest iconische wagen die ooit is uitgebracht. Iedereen herkent het busje van mijlenver. We hebben allemaal wel eens stiekem liggen dromen van de aanschaf van dit stijlicoon. Wie wil er nou niet rondrijden langs feeërieke velden en slapen onder de sterrenhemel in dit busje? Juist, iedereen. Deze oplage is dan ook zeer geschikt als kampeerbusje. Dit is misschien wel je kans om achter het stuur te zitten van de Volkswagen T1. Kijk hier hoe je hem kan huren.

Een stukje geschiedenis

De Volkswagen Transporter typ 2, de volledige naam van de Volkswagen t1 , was de tweede wagen die Volkswagen na de Tweede Wereldoorlog produceerde, na de al even iconische Kever. Wist je dat het idee voor de Transporter kwam van een Nederlander? Ben Pon kwam met de eerste schetsen voor het busje na een bezoek aan de Volkswagenfabriek in Wolfsburg. De productie hiervan is in 1950 gestart en was meteen een succes. Zeker in de jaren ’60 is de populariteit van de T1 gegroeid tijdens de hippie movement, omwille van zijn gebruiksgemak en de grootte binnenin.

Hedendaags gebruik

Nu wordt de Volkswagen Transporter voornamelijk gebruikt als kampeerbusje. Deze busjes zijn nog steeds enorm populair en kosten daarom veel. Een handigere oplossing zou zijn om een busje te huren tijdens een vakantietrip of een daguitstap. Zo bespaar je wat op de gebruikelijke kosten. Het is ook mogelijk om dit busje te huren voor een speciale gelegenheid, zoals een trouw of een communiefeest. Dit kan je zelfs met een ingehuurde chauffeur doen, zodat je met volle teugen kan genieten van het brede gemak dat dit busje te bieden heeft. Je kan uit ons ruime aanbod van verschillende kleurencombinaties en interieurstijlen kiezen. Huur hem nu.

Wanneer ga jij de Volkswagen T1 huren?