Via-italia
Image default
Bedrijven

Waarom zou je jouw vloer laten egaliseren?

Het laten egaliseren van jouw ondervloer is een erg belangrijke voorbereiding voor het leggen van de vloer. Als je namelijk een vloer wilt leggen op een niet-vlakke ondervloer, dan zijn er meer oneffenheden in de vloer. Ook gaat de vloer op deze manier minder lang mee door bijvoorbeeld vochtproblemen of schuurschade. Een ander voordeel van een vloer laten egaliseren is dat het er mooier en strakker uitziet.

Voorwaarden om je vloer te laten egaliseren

Voordat je een vloer kan gaan leggen is het belangrijk dat de ondervloer aan enkele eisen voldoet. Deze eisen zijn dat de ondergrond volledig, vlak, vet- en stofvrij, stabiel, blijvend droog en scheurvrij moet zijn. Als laatste moet de ondervloer hard genoeg zijn. Al deze eisen zijn even belangrijk en kunnen dus echt niet gemist worden. Zo is het bijvoorbeeld goed om een stof- en vetvrije ondergrond te hebben, zodat de lijm die je gebruikt voor het leggen van de vloer beter hecht. Als een ondervloer niet glad is, dan kan je ongelijkheden gaan merken wanneer je je vloer hebt gelegd. Ook moet de ondergrond goed droog zijn, omdat er anders bobbels met lucht in kunnen ontstaan.

Verschillende soorten vloeren

Het aanbrengen van egaline is op allerlei soorten vloeren mogelijk. Zo kan het gedaan worden bij een PVC-vloer, een houten vloer of bij een tegelvloer. Je moet wel uitkijken met vloerverwarming, omdat dit het hardingsproces van de egaline kan verstoren. Daarom wordt het aangeraden om de vloerverwarming uit te laten staan tijdens en na het egaliseren.

https://www.egaliseer.nl/