Via-italia
Image default
Recreation / Food

Wijnproeverijen bewaren de flessen wijn in de wijnkelder koeling

Herfst & Kerst

De zomer is afgelopen. Er is dus de komende periode geen warm weer. Het wordt tijd dat je de winterjas, laarzen, trui en dikke sokken uit de kledingkast haalt! De herfst is namelijk begonnen, komende periode wordt er alleen maar koude weer verwacht. Tijdens de koude dagen komen de families vaker bij elkaar blijkt uit het onderzoek. De maanden van Herfst en Kerst zijn de maanden waar er ook veel wordt gefeest zoals sinterklaas, kerst en nieuwjaar. In deze tijd wordt er ook veel wijn en champagne gedronken. De meest gedronken wijn is de rode wijn. Waarom? Omdat de smaak en de geur veel beter is vergeleken met de andere soorten wijn!

Wat is een wijnproeverij?

Je hebt veel soorten wijn. Weet jij het verschil tussen al het soorten wijn? Zo niet dan weet ik waar jij terecht kunt om wijn te proeven. De plek waar jij wijn kunt proeven is bij de wijnproeverij. Een wijnproeverij is een bijeenkomst voor de wijnliefhebbers waar mensen de gelegenheid krijgen om wijn te proeven. In Nederland kun je terecht bij meer dan 150+ wijnproeverijen. Wat valt er te doen bij een wijnproeverij? Ten eerste valt er genoeg wijn te proeven (Je mag zoveel proeven als je wilt) ten tweede krijg je naast een glaasje wijn nog wat te eten zoals olijven/kaas/worst. En ten slotte maak je daar connecties voor als je een eigen onderneming hebt. De kosten hiervan hangt ervan af hoeveel personen erin geïnteresseerd zijn. Je betaalt ongeveer tussen de € 75,- tot € 100,-. Waarom zo duur? Omdat je zoveel mogelijk mag proeven en de wijnflessen zijn niet goedkoop. Gemiddeld duurt zo’n bijeenkomst 5 tot 6 uur.

Waar worden de flessen wijn bewaard?

De wijnproeverijen bewaren de flessen meestal in een wijnkelder koeling, omdat de wijn veilig en op de juiste temperatuur bewaard moet worden. Ben je benieuwd hoe de flessen wijn worden bewaard? Raadpleeg dan de website. Er zijn meerdere mogelijkheden waar je je flessen wijn in kunt bewaren.

 

https://eurocave.nl/