Via-italia
Image default
Recreation / Food

Een behandeling met fillers

Er jong en fris uitzien, dat is natuurlijk wat iedereen wil. Wanneer we ouder worden, wordt onze huid ook ouder worden en zal daar ook sporen van gaan vertonen. Onze huid wordt minder elastisch en maakt ook minder huideigen fillers aan, zoals hyaluronzuur en collageen. Daarom is vast wel goed om te weten dat je deze tekorten kunt aanvullen met een fillers behandeling. Door te behandelen met fillers kun je een stukje van de jeugdigheid van je huid weer terugbrengen.

Deze fillers zijn minder eng dan het misschien klinkt. Deze fillers zijn opgebouwd uit de kunstmatige variant van de stoffen die we van nature ook al in onze huid hebben zitten om deze mooi opgevuld te houden. Hierdoor is het risico op een allergische reactie bovendien ook nog eens erg klein. Het maakt ook dat fillers niet permanent in je lichaam blijven zitten, maar na verloop van tijd weer door het lichaam worden opgenomen. Meestal begint dat vanaf een maand of 6 na de behandeling en meestal ben je na ongeveer 12 maanden toe aan een herhalingsbehandeling. Dit is dan ook een keuze en niet een moeten. Wanneer je geen herhaling wil, is dat ook prima want het is niet zo dat je huid dan opgerekt is en niet mooi zal zijn.

In de strijd tegen rimpels kunnen we ook nog gebruik maken van botox, maar dit wordt dan op een andere manier toegepast. Botox werkt namelijk niet als een fillers, maar legt onderhuidse spieren voor een deel stil. Hierdoor is het bijvoorbeeld wel heel goed geschikt om bijvoorbeeld kraaienpootjes en fronsrimpels mee te behandelen, omdat dit meestal een gevolg zijn van een overactiviteit van de spieren en een minder elastisch geworden huid. Wanneer het niet de bedoeling is de spieren te verlammen, kunnen er dus fillers worden ingezet voor het probleem.

http://www.clinic63.nl