Via-italia
Image default
Recreation / Food

Het gebruikmaken van GPS

Vandaag de dag is GPS een erg populair geworden technologie, vooral wanneer het ingezet wordt in de auto. Veel van onze auto’s zijn vandaag de dag dan ook uitgerust met een gps volgsysteem, waarmee navigeren eenvoudiger en overzichtelijker is geworden. Een goede GPS tracker zal er dan ook voor zorgen dat je veel minder snel verdwaalt en dat je je bestemming zult bereiken.

GPS, hetgeen een afkorting is global positioning system, is nog helemaal niet zo oud als techniek. In 1967 werd het ingezet door het legere van de Verenigde Staten. Zo’n 15 jaar maakte toenmalig president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, de technologie beschikbaar voor het grote publiek, waarmee het aantal toepassingen van GPS natuurlijk gelijk erg steeg. Waren het aanvankelijk vooral het leger en de scheepvaart die gebruik maakten van GPS, zo is GPS tegenwoordig natuurlijk ook onmisbaar geworden in het dagelijkse leven omdat we het ook in onze auto’s en mobiele telefoons toepassen. De eerste satelliet met GPS werd in 1995 volledig operationeel verklaard.

Een wereld zonder de GPS is dan ook bijna ondenkbaar geworden in deze tijden. Waar we vroeger nog wel liepen te stoeien met kaarten om ergens aan te komen, zo hoeven we tegenwoordig natuurlijk alleen nog maar onze tomtom of ander navigatiesysteem aan te zetten. En mocht je dan toch geen navigatie in of bij je auto hebben, dan zet je toch gewoon even je telefoon op het welbekende Google Maps? Verdwalen hoeft er tegenwoordig dus niet meer bij te zijn gelukkig, want wanneer je dan toch verkeerd loopt of rijdt, zal de GPS je automatisch weer de goede weg opsturen. Dat is natuurlijk ook wel prettig, omdat het met kaarten natuurlijk altijd alsnog best wel een dingetje was als je weer eens precies de verkeerde kant op liep van waar je naar toe moest. 

http://www.mygpstracker.nl