Via-italia
Image default
Recreation / Food

Een brandje blussen

We hopen het natuurlijk allemaal niet mee te maken, maar het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je moet doen in noodsituaties. In sommige omstandigheden is het nog belangrijk dat je dit goed weet, zoals bij een brand of sowieso wanneer je bijvoorbeeld bhv-er bent.

Bij uitbraak van brand is het natuurlijk ook wel zo prettig als je weet wat je moet doen. dat kan op je werkplek zijn maar kan natuurlijk ook net zo goed bij jou thuis zijn. In een keuken is het altijd handig om een blusdeken aanwezig te hebben. veel van de branden die kunnen uitbreken in de keuken, kun je namelijk niet zo goed met water blussen. Water moet je natuurlijk bijvoorbeeld wel gebruiken wanneer je je huid hebt verbrandt, maar wanneer je pan of je frituurpan in de fik staat moet je absoluut geen water gebruiken. Hiervoor gebruik je een blusdeken, omdat deze heel effectief de zuurstof uit de brand onttrekt en dat is wat ook de brand ontsteekt. Wanneer je water gebruikt op een frituurpan maak je het vuur alleen maar erger.

Voor andere branden is het gebruiken van een goede schuimblusser meestal wel goed. Een schuimblusser is bovendien ook heel erg veelzijdig. Het schuim bevat weinig zuurstof, waardoor hier veel soorten brand mee kunnen aangepakt. Een ander heel groot voordeel van de schuimblusser is dat deze bij gebruik ook relatief weinig schade oplevert. Meubels zijn vaak nog wel te gebruiken na het gebruik van een schuimblusser, en dat is natuurlijk  fijn omdat een brand in die zin altijd al schade opleveren. Het is altijd fijn om die schade dan in ieder geval enigszins te kunnen beperken. Brand is immers al vervelend genoeg maar het is natuurlijk ook wel fijn om dan te weten hoe je zaken aan moet pakken om erger te voorkomen.

https://www.schoens-safety.nl/