Via-italia
Image default
Recreation / Food

Goede zorgen voor je gebit

 

We willen natuurlijk allemaal in staat zijn om te kunnen eten. Je moet dan natuurlijk wel goed gaan zorgen voor je mond, aangezien je tanden de reden zijn waarom je eten in je mond goed kan worden fijn gemaald, om zo het verteerproces te versoepelen. Daarbij is het dan ook erg belangrijk dat je je gebit goed verzorgd aangezien er anders vervelende ontstekingen kunnen ontstaan in de kaak en andere delen rondom je gezicht. Wanneer dit gebeurt, kan dat betekenen dat er een deel van je gebit moet worden weggehaald en dat kan veel geld kosten en een grote impact hebben op je leven.

Het is voornamelijk belangrijk dat je je tanden dagelijks blijft poetsen. Door goed je tanden te poetsen zullen bacteriën en etensresten worden verwijderd en zo kunnen je tanden niet worden aangetast. Als je dit niet doet gaan die bacteriën aan je glazuur zitten en vervolgens in je tanden zelf zitten wroeten waardoor er gaatjes kunnen ontstaan. niet alleen je tanden kunnen hier de dupe van zijn, maar ook je tandvlees. Als er teveel bacteriën in je mond zitten kan dit veroorzaken dat je ontstekingen in je tandvlees krijgt waardoor het zich zal optrekken. Hierdoor kan de zenuw bloot komen te liggen en kan dit je tand nog meer aantasten en in ergen gevallen zelfs je kaak. In sommige gevallen zal je dan een chirurgische kaakcorrectie moeten ondergaan om alles weer recht te zetten. Als je tanden aan het rotten zijn en niet meer te redden zijn is de enige optie nog kies trekken.

Naast het goed poetsen van de tanden is het belangrijk om regelmatig je gebit te laten controleren door een tandarts om zo te weten waar je op moet letten. Het kan namelijk zijn dat er stukjes worden gemist tijdens het poetsen en de overige verzorging van je gebit.

 

http://www.orfeokliniek.nl