Via-italia
Image default
Recreation / Food

Verstandig beleggen

Beleggen en aandelen kopen zijn tegenwoordig weer erg populair. Waar je voorheen ook wel kon vertrouwen op een leuke spaarrente van de banken waar je je geld stalde, zo hoef je daar tegenwoordig niet meer vanuit te gaan. De spaarrentes worden namelijk steeds lager en er doen zelfs geruchten de ronde dat de banken binnenkort zelfs zogenaamde negatieve rente gaan vragen, waarbij jij geld moet betalen om je geld te mogen parkeren bij ondergetekende bank. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor beleggen, bijvoorbeeld het beleggen in goud, om toch nog een kans te maken op het zogenaamde slapend rijk worden.

Er zijn natuurlijk wel risico’s verbonden aan het beleggen in aandelen of andere producten. Net zo goed als dat je een leuke winst kunt maken, kun je net zo goed gewoon blijven hangen op je investering of er zelfs verlies op draaien. Dan ben je dus gewoon je investering of een deel daarvan kwijt en dat is natuurlijk niet leuk, maar wel het risico dat je neemt bij het beleggen.

Er zijn natuurlijk ook wel beleggingen die relatief meer of minder veilig zijn om te ondernemen. Beleggen in aandelen in bedrijven lijkt misschien een leuke optie, maar in deze tijden van economische crisis gaan er ook bedrijven over de kop die waarvan men dat eigenlijk niet had verwacht.

Een investering die zichzelf altijd wel terug zal betalen, is een belegging in goud. En met goud bedoelen we in deze zin ook echt het fysieke goud, bijvoorbeeld bankstaven. Goud is zeldzaam maar de vraag ernaar wordt alleen nog maar groter. De vraag is dus altijd groter dan het aanbod en dat zal alleen nog maar verschuiven, dus jouw goud zal hoe dan maar waard worden. Daarmee kun je dus van een leuke hoeveelheid goud alvast een leuk appeltje voor de dorst maken.

http://www.leerbeleggen.com