Via-italia
Image default
Recreation / Food

Het is weer bijna barbecue seizoen!

De zomer staat weer op het punt van beginnen! Nouja, het duurt nog eventjes maar velen van ons kunnen niet wachten op de barbecue weer uit de schuur te halen. De eerste barbecuepaketten zullen binnenkort al bij de lokale supermarkt in de schappen liggen, het stof wordt van de barbecue afgeveegd en de grilltang wordt al weer eens langzaam naar voren geschoven in de keukenla. Om goed voobereid aan het barbecue seizoen te beginnen is enige voorbereiding op zijn plaats. Met onderstaande tips bereidt jij een optimale barbecue  voor al je vrienden en familie.

Gasbarbecue, elektrische barbecue of toch houtskool?

Barbecueen kan op zeer veel verschillende manieren. De ouderwetste houtskool barbecue wordt door velen gezien als “echt barbecueën” omdat er rookontwikkeling ontstaat en de houtskool een kenmerkende smaak aan het vlees geeft. Nog steeds is grillen op houtskool of briketten immens populiar en ook dit jaar zullen de houtskool barbecues over de toonbank vliegen. De gasbarbecue en elektrische barbecue hebben de laatste jaren ook flink aan populariteit gewonnen. Met name door de eenvoudige bediening en het minimale poetswerk. Het gebruikersgemak van de gasbarbecue heeft zelf vele houtskool bbq liefhgebbers doen switchen naar een gas variant.  Bovendien is een barbecue die wordt aangedreven door gas of elektriciteit sneller warm dan een houtkoolbarbecue, waardoor je al binnen enkele minuten de gerechten op het rooster kunt leggen. Dit scheelt enorm in tijd, aangezien je geen uur van te voren de kolen warm hoeft te wapperen. Je gasten zullen dit ook zeker waarderen, aangezien ze niet lang hoeven wachten voor de gerechten klaar zijn. Een gasbarbecue kun je overal in de tuin neerzetten, je hoeft er alleen een geschikte gasfles aan te koppelen. Ga je dit jaar een barbecue kopen of heb je er nog een staan? Controleer in ieder geval of er nog voldoende gas in je fles aanwezig is! Toch liever barbecueen op elektriciteit? Bedenk je dat goed dat er altijd een stroomvoorziening aanwezig moet zijn. Met een verlengsnoer is dit goed op te lossen. 

Hoe bereid je het perfecte stuk vlees?

Voor het optimale stukje vlees te bereiden is een goede voorbereiding noodzakelijk. Marineer de stukken vlees, vis en vegahapjes (indien mogelijk) al ruim van te voren. Idealiter wordt het vlees de avond vantevoren al gekruid.Dit zal de smaak van de gerechten absoluut ten goede komen, probeer het maar eens! Voor het optimale resultaat is het ook noodzakelijk zorgvuldig het vlees te behandelen op de barbecue. Draai het vlees nooit met een vork, maar met een barbecuetang! Het vlees blijft zo mals en sappig. Let er wel op dat je rauw vlees goed gescheiden houdt van het bereide vlees, niemand wil ziek worden. Ga je vis op de barbecue klaarmaken? Dan is het aan te raden de vis op een speciale metalen vishouder te leggen. Een stuk aluminium folie is ook geschikt. Veel grillplezier gewenst!

https://www.heuts.nl/bbq